2 Mart 2013 Cumartesi

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI


İŞKEMBE ÇORBASINI SEVEN AMA İYİ TEMİZLENMİŞ İŞKEMBE BULAMAYANLAR GÜZEL BİR ALTERNATİF OLARAK BU TARİFİ DENEYEBİLİRLER.BEN ÇOK SEVEREK TÜKETİYORUM.SİRKE DÖKMEK YERİNE PUL BİBER DÖKMEYİ TERCİH EDİYORUM.AMA ARZU EDENLER SİRKE VE SARIMSAK İLE TATLANDIRABİLİRLER.
MALZEMELER
300 GRAM KADAR HAŞLANMIŞ VE DİDİKLENMİŞ TAVUK (EVDE NE VARSA ONUNLA YAPABİLİRSİNİZ , TAVUK BUT , BAGET , GÖĞÜS HİÇ FARKETMEZ)
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 LİTRE SÜT
1 LİTRE SU
TUZ 
1 ÇAY BARDAĞI UN(YOĞUN SEVİYORSANIZ BENİM GİBİ ARTIRABİLİRSİNİZ.
!!!PÜF NOKTASI  UNLU ÇORBALARDA DİKKAT EDİN ÇORBA UNU İLK EKLEDİĞİNİZDE ÇOK SIVI GELEBİLİR SONRADAN İSE YOĞUNLAŞIR.!!!!
YAPILIŞI
UN VE SOĞUK SÜT TENCEREYE ALINIR VE ÇIRPICI YARDIMIYLA TOPAK KALMAYANA KADAR ÇIRPILIR.DAHA SONRA SIVI YAĞ , TUZ  VE SICAK SU EKLENİP ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR.DİDİKLENMİŞ TAVUKLAR EKLENİR.ARA SIRA KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR.(DİBİ ÇOK ÇABUK TUTUYOR O NEDENLE PİŞİRİRKEN BAŞINDAN AYRILMAYIN VE SÜREKLİ KARIŞTIRIN)
SERVİS TABAĞINA ALINARAK İSTER PUL BİBER İLE İSTERSENİZ İŞKEMBE ÇORBASI KLASİĞİ SARIMSAK VE SİRKE İLE TÜKETEBİLİRSİNİZ.HARİKA BİR LEZZET MUTLAKA DENEYİN 
AFİYET OLSUN SEVGİLER

3 yorum:

  1. merhaba arkadasim bloguna ilk kez geliyorum su an vaktisizlikten bakamadim ama izlemeye aldim .
    sevgilerimi birakiyorum

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bend egeldim. Emek hırsızlığı ile ilgili yorumunuza teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık
    bu çorbayı bizde seviyoruz sık sık yapıyorum

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL