3 Mart 2013 Pazar

ŞEFTALİ PÜRELİ KOLAY RULO PASTA


ÇİKOLATALI TATLILARI VE PASTALARI EVDE YAPMAK ZAHMETLİ DE OLSA SONUCUNA DEĞİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÇAY YA DA KAHVE YANINA BİR SÜRÜ KATKI MADDESİ  (Kİ BUNLARDAN EN TEHLİKELİLERİ GDO İÇERDİĞİNDEN MISIR NİŞASTASI  VE SOYA LESİTİNİ HEMEN HER ABUR CUBURDA VAR )İÇEREN ABUR CUBURLAR ALMAK YERİNE EVDE KENDİMİZ BİLDİĞİMİZ ÜRÜNLERİ KULLANARAK YAPMANIN DAHA SAĞLIKLI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.BU GÜZEL PASTAYI YAPMAK SADECE 20 DAKİKAMI ALDI DESEM İNANMAZSINIZ AMA ÖYLE GELELİM YAPILIŞA;
MALZEMELER
KEK  İÇİN
3 YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
8 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
KREMASI İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
4 ÇORBA KAŞIĞI UN
4 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA(GENELDE BUĞDAY KULLANIYORUM)
6 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
2 YUMURTA SARISI
İÇİNE KOYMAK İÇİN ŞEFTALİ PÜRESİ
ÇİKOLATA SOS
1,5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA 
1,5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1,5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA

YAPILIŞI
KEKİN PİŞMESİ ÇOK KISA SÜRDÜĞÜNDEN ÖNCE KREMAYI HAZIRLIYORUZ. TÜM MALZEMELERİ BİR ARAYA GETİRİP ÇIRPICIYLA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.PASTA KREMASI YOĞUNLAŞINCA OCAKTAN ALIP DONDURUCUDAN ÇIKARDIĞIMIZ ŞEFTALİ PÜRESİNİ EKLİYORUZ .(KREMANIN YOĞUNLAŞMASI SADECE 5 DAKİKA SÜRÜYOR) 
KEK İÇİN ; 3 YUMURTA SARISINI TOZ ŞEKERLE BİRLİKTE GÜZELCE ÇIRPIYORUZ. BAŞKA BİR KAPTA İSE 3 YUMURTANIN BEYAZINA KREMA İÇİN KULLANACAĞIM YUMURTALARIN BEYAZLARINI DA ZİYAN OLMASIN DİYE EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUM. YUMURTA SARILARI VE BEYAZLARINI BİR ARAYA GETİRİP İÇERİSİNE UN , KABARTMA TOZU  KOYDUKTAN SONRA GÜZELCE KARIŞTIRIP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE YAYIYORUZ.180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 10 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
PİŞEN KEKİMİZİ TEMİZ BİR BEZ HAVLU YA DA ÖRTÜ SERDİĞİMİZ ZEMİNE YAĞLI KAĞITLA BİRLİKTE ALIP AKTARIYORUZ VE YAĞLI KAĞIDI ÇIKARMADAN BEZ YARDIMIYLA RULO YAPIP BİR KENARA KOYUP 1-2 DAKİKA BEKLEDİKTEN SONRA YAVAŞÇA AÇIYORUZ VE İÇERİSİNE KREMAMIZI YAYIYORUZ.DAHA SONRA TEKRAR YAĞLI KAĞIT YARDIMIYLA RULO HALİNE GETİRİYORUZ BU ESNADA YAĞLI KAĞIDI KEKTEN AYIRIYORUZ.SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.
ÇİKOLATA SOSU TÜM MALZEMELERİ PİŞİREREK HAZIRLAYIP PASTAMIZIN ÜZERİNE DÖKÜP SON OLARAK HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLÜYORUZ.GERÇEKTEN PRATİK VE LEZZETLİ DENEMENİZİ ÖNERİRİM 
AFİYET OLSUN SEVGİLER


4 yorum:

  1. çok haklısın her zaman kesinlikle içeriğini bildğimiz gıdaları tüketmeliyiz, ellerine sağlık güzel görünüyor:;:)sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle haklısın evde yaptıklarımızı içimize sine sine yeriz,ellerine sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım ...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınızla beni mutlu ettiniz çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL