28 Mart 2013 Perşembe

PEYNİRLİ ÇİÇEK POĞAÇA


GENELDE ÇAYIN YANINDA TATLILAR DAHA ÇOK SEVERİM AMA BU SEFER HEM MERAK ETTİĞİM HEM DE ŞEKLİNDEN DOLAYI HOŞUMA GİDEN BU ŞİRİN POĞAÇALARI DENEMEYE KARAR VERDİM. SABAH KAHVALTISI İÇİN YAPMANIZI ÖNERİRİM LEZZETİ HARİKA GERÇEKTEN ŞUNU BELİRTMELİYİM BU ŞEKİLİ PEK ÇOK İNTERNET SAYFASI VE BLOGDA GÖREBİLİRSİNİZ SADECE TARİF BANA AİT BU ŞİRİN POĞAÇALARI SİZDE YAPMAK İSTERSENİZ;
MALZEMELER
4 SU BARDAĞI UN 
2 PAKET KURU MAYA(20 GRAM)
YARIM SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI ILIK SU
1 YUMURTA (L BOY)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
İÇİ İÇİN 
1 KÜP SÜTAŞ SÜZME PEYNİR(BEN MAYDANOZ SEVMEDİĞİMDEN KOYMADIM İSTERSENİZ KOYABİLİRSİNİZ)
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA SARISI
ÇÖREK OTU

YAPILIŞI
UN VE KURU MAYA GÜZELCE HARMANLANIR. DAHA SONRA SÜT , YAĞ , TUZ VE SU EKLENİR.KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR 10 DAKİKA KADAR YOĞURULUR VE MAYALANMAYA BIRAKILIR. 1 SAAT KADAR MAYALANAN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP TOP HALİNE GETİRİLİR.DAHA SONRA SERT BİR ZEMİNDE ELİMİZLE YUVARLAK HALE GETİREREK AÇILIR.ORTASINA İÇ MALZEMESİ KONULUR.KENARLAR ORTAYA DOĞRU TIPKI BOHÇA YAPAR GİBİ TOPLANIP BASTIRILIR. BİRLEŞME YERİ ALTTA KALACAK ŞEKİLDE YAĞLI FIRIN KABINA DİZİLİR.KESKİN BİR BIÇAK YARDIMIYLA ÇENTİKLER ATILIR.BU ŞEKİLDE TÜM HAMUR HAZIRLANIR VE 1 SAAT TEPSİ MAYASI İÇİN BEKLETİLİR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP ÇÖREK OTU İLE SÜSLENEREK 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER



4 yorum:

  1. elıne sağlık tam cıcek olmus

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık dayanamadım aldım birini:))sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım çok cici bir poğaça ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel olmuş şekilleri.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL