6 Mart 2013 Çarşamba

KÖFTE MANTISI

GEÇEN GÜN YAYINLADIĞIM KÖFTELERİN MİKTARINI ABARTINCA EE TABİ KALDI ERTESİ GÜNE BENDE KURU KURU ISITMAK YERİNE BÖYLE DEĞERLENDİRDİM.KALA KÖFTELERİ BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMENİZİ ÖNERİRİM HARİKA OLUYOR HELE SİZDE BENİM GİBİ MAKARNA YOĞURT SEVENLERDENSENİZ DENEYİN.
MALZEMELER
1 PAKET SELVA ŞİPŞAK MAKARNA
KALMIŞ KÖFTELER
750 GRAM YOĞURT
4 DİŞ SARIMSAK
TUZ
SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

YAPILIŞI
KALMIŞ KÖFTELERİ BIÇAK YARDIMIYLA KÜÇÜK PARÇALARA BÖLÜYORUZ.BİR TAVADA SIVI YAĞ , SALÇA  VE BİR MİKTAR SU İLE BİRAZ PİŞİRİYORUZ.
DİĞER TARAFTA ADI ÜZERİNDE SELVA ŞİPŞAK MAKARNALARI SADECE 3 DAKİKA KAYNAR SUDA HAŞLADIKTAN SONRA SUYUNU SÜZÜP BÜYÜK BİR BORCAMA ALIYORUZ.ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURDU DAHA SONRADA PİŞEN SALÇAYLA LEZZETLENMİŞ KÖFTELERİ EKLİYORUZ.
HEM GÖRSEL HEM LEZZET AÇISINDAN HARİKA DENEMENİZİ ÖNERİRİM 
AFİYET OLSUN SEVGİLER



3 yorum:

  1. ne güzel, mantı havasında bir lezzet olmuş:)
    ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Yaratıcılık budur işte! Ellerine sağlık Ebrucum harika olmuş!

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL