KADAYIF DOLMASI

GEÇENLERDE YAPTIM BU TATLIYI YAPARKEN RESİM ÇEKTİM SONRA YEMEK TELAŞINDAN BİTMİŞ HALİNİ ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM AMA YİNE DE KOYMAK İSTEDİM
MALZEMELER
300 GRAM ISLAK KADAYIF
1 SU BARDAĞI ANTEP FISTIĞI(ÇOK UFALTMADIM)
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM LİMON SUYU
KIZARTMAK İÇİN
 5 YUMURTA 
SIVI YAĞ

YAPILIŞI
KADAYIFLARDAN BİR MİKTAR ALIP TEZGAHA KOYUYORUZ.AYNI SİGARA BÖREĞİ SARAR GİBİ ÜST KISMINA FISTIKLARI YAYIP ÇOK SIKMADAN SARIYORUZ.BU ŞEKİLDE TÜM KADAYIFLARI HAZIRLARKEN DİĞER TARAFTA ŞEKER VE SUYU KAYNATIYORUZ , KAYNAMAYA BAŞLAYINCA LİMONU EKLEYİP BİRAZ DAHA KAYNATIP OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. 5 YUMURTAYI GÜZELCE ÇIRPIYORUZ.HAZIRLADIĞIMIZ KADAYIFLARI DAĞILMAMASINA DİKKAT EDEREK YUMURTAYA BULAYIP KIZGIN YAĞA ATIYORUZ.ÇOK KISA SÜREDE ALTIN RENGİ ALAN KADAYIFLARI SOĞUK ŞERBETE ATIP BEKLETİYORUZ.ŞERBETİ YETERİNCE ÇEKİNCE SERVİS TABAĞINA ALIP ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLEYEREK SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Yorumlar