2 Mart 2013 Cumartesi

EL AÇMASI DİLİMLİ BÖREK

 AKŞAM YEMEĞİNE NE YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜRKEN BİR ANDA ESTİ AÇMA BÖREK YAPMAYA KARAR VERDİM.RESİMLERİN DUMANI ÜSTÜNDE HENÜZ 
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1 ADET YAŞ MAYA 
SU (2 SU BARDAĞINA YAKIN)
TUZ, ALDIĞINCA UN

İÇ HARCI İÇİN
3-4 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
2-3 ADET TAZE SOĞAN
2-3 TANE BİBER
TUZ , PUL BİBER
SIVI YAĞ

SOS İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YUMURTA
YAPILIŞI
HAMUR İÇİN MAYA TUZLU SU İÇİNDE İYİCE ÇÖZÜLDÜKTEN SONRA İÇERİSİNE SU EKLENİR.ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR OLANA KADAR UN KATILARAK YOĞURULUR.BEZELERE AYRILIR.SICAK BİR ORTAMDA 40 DAKİKAYA YAKIN DİNLENDİRİLİR.BU ESNADA İÇ HARCI İÇİN PATATESLER HAŞLANIP PÜRE HALİNE GETİRİLEREK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DİĞER MALZEMELERLE BİR ARAYA GETİRİLİR.
SOS MALZEMELERİ BİR ARAYA GETİRİLİP GÜZELCE ÇIRPILIR.
HAZIRLANAN BEZELER UNLU ZEMİNDE AÇILIR.İLK KAT YAĞLANMIŞ TEPSİYE KONUR.ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ SOS EKLENİP YAYILIR.DAHA SONRA DİĞER KAT EKLENİR.AYNI İŞLEM UYGULANIR.ELDE ETTİĞİNİZ BEZE SAYISI 2YE AYRILIR.ÖRNEĞİN 8 BEZE VAR İSE 4 KAT BU ŞEKİLDE YAPILIR.SONRA TEKRAR AZ MİKTAR SOS KONUP TÜM İÇ HARCI HAMURLARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜP GÜZELCE YAYILIR.SONRA DİĞER BEZELER İÇİN DE AYNI İŞLEMLER YAPILARAK BÖREK TAMAMLANIR. HAZIRLANAN BÖREK DİLİMLENİR.ÜZERİNE SOS MALZEMESİ FIRÇA İLE SÜRÜLÜR VE ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDİRİLİR.180 DERECEDE 40-45 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR.
İLK KEZ DENEDİM HARİKA BİR LEZZET OLDU.KIYMALI , PEYNİRLİ VE DAHA PEK ÇOK İÇ HARCI İLE DENENEBİLİR.HARİKA BİR LEZZET BİRAZ EMEKLİ OLSA DA SONUCUNA DEĞER
AFİYET OLSUN SEVGİLER


5 yorum:

  1. Eline sağlık nefis olmuş hemde el açması misss:)

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık el açması böreğin yerini ne tutabilir,sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. güzel yorumlarınıza çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ebrucum börek harika, uyarın için de ayrıca teşekkür ederim! Çok sağol...

    YanıtlaSil
  5. aa çok isterim sizlere katılmayı bana bi link verirsen duacın olurum :) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL