Zaful

31 Mart 2013 Pazar

DOMATESLİ MAKARNA EŞLİĞİNDE HİNDİ SOTE

DAHA ÖNCE KENDİM YAPMAYI HİÇ DENEMEDİĞİM HİNDİ YEMEKLERİNİ TAVSİYE ÜZERİNE DENEMEYE KARAR VERDİM VE RİSKE ATMAMAK ADINA İLK DENEME OLARAK SOTE YAPMAK TERCİHİM OLDU.DUMANI HENÜZ ÜZERİNDE OLAN BU GÜZEL TARİFİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İÇİN HEMEN BİLGİSAYAR BAŞINDA BULDUM KENDİMİ
MALZEMELER
1 KİLO HİNDİ BONFİLE
SIVI YAĞ
1 ORTA BOY SOĞAN
KURUTULMUŞ BİBER
TUZ , KARABİBER VE PUL BİBER
MAKARNA İÇİN 
BİR PAKET BARİLLA MİNİ MİDYE MAKARNA 
YAZ DOMATESLERİNDEN YAPILMIŞ DOMATES SOS
TUZ
SIVI YAĞ
1YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
YAPILIŞI
MAKARNA TUZLU SUDA HAŞLANIP BEKLEMEYE BIRAKILIR.DİĞER TENCERECE MİNİK DOĞRANMIŞ HİNDİ BONFİLE SIVI YAĞDA SOTELENİR.YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ SOĞANLAR EKLENİR.SOTELEMEYE DEVAM EDİLİR.DİĞER MALZEMELERLE BİR ARAYA GETİRİLEN HİNDİ BONFİLEYE 1,5 BARDAK SICAK SU EKLENİP AĞZI KAPALI OLARAK PİŞMEYE BIRAKILIR ,ARA  SIRA KARIŞTIRMAYI UNUTMAYIN. MAKARNANIN SUYU SÜZÜLÜP YAZDAN HAZIRLANAN DOMATES SOS(MİKTAR SİZİN DAMAK TADINIZA KALMIŞ) , DOMATES SALÇASI VE BİR MİKTAR SIVI YAĞ İLE KARIŞTIRILARAK DOMATES VE SALÇA KARIŞIMIYLA GÜZELCE ÖZLEŞMESİ SAĞLANIR.
PİŞEN HİNDİ SOTE MAKARNA İLE BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.YANINA OLMAZ SA OLMAZ AYRAN İLE HARİKA BİR MENÜ 
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL