23 Mart 2013 Cumartesi

ÇİÇEK ŞEHRİYELİ PİLAV EŞLİĞİNDE SAÇ KAVURMA

MİSAFİRLERİMİZE HOŞ SUNUMLU YEMEKLER HAZIRLIYORUZ PEKİ YA KENDİMİZ İÇİN SADECE UFAK DEĞİŞİKLİKLERLE GÜZEL SUNUMLAR HAZIRLAYABİLİRİZ.
BÖYLE BİR SUNUM İÇİN NELER Mİ YAPMAK GEREK ?
MALZEMELER
YARIM KİLO DANA BİFTEK
DOLAPTA KALAN YAZ DOMATESLERİ (1 KASE KADAR)
KURU ETLİ BİBER
SIVI YAĞ
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
PİLAV İÇİN
SIVI YAĞ
ÇİÇEK ŞEHRİYE
1 KASE PİRİNÇ
TUZ

YAPILIŞI
ETLERİ TAVLA ZARINDAN DAHA MİNİK DOĞRUYORUZ. DAHA SONRA YAĞSIZ OLARAK SUYU ÇEKENE KADAR SOTELİYORUZ. ARDINDAN DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTA PİLAVIMIZ İÇİN ŞEHRİYELERİ YAĞDA AZ KAVURUYORUZ.YIKADIĞIMIZ PİRİNÇLERİ EKLEYİP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ.
SAÇ KAVURMA VE PİLAVIMIZI BİRLİKTE SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

6 yorum:

  1. Oyy Oyy ne güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Her ikiside çok sevdiğimiz .. Biizm aileye göre. Yanına çoban salata .mımmmm.

    YanıtlaSil
  2. Oyy mis gibi olmustur.... emeklerine saglik....

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.. Sunum çok hoş olmuş.. Afiyetler olsun.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. sabah sabah canım istedi böyle bir anayemek :))
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. muhazzam gözüküyor emeğe saygı duymak lazım elinize sağlık blogunuzu yakından takip etmekteyim

    YanıtlaSil
  6. Harika olmuş çok güzel görünüyor ...
    Çiçek şehriyeye bayılırım görüntüsü çok şirin geliyor bana...
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL