18 Şubat 2013 Pazartesi

TAVUKLU ÇÖKERTME


OKTAY USTANIN PROGRAMINDA İZLEYİP HEMEN DENEMELİYİM DEDİĞİM TARİFLERDEN BİRİYDİ BU AKŞAMA NE YEMEK YAPAYIM DERKEN BU TARİFİ DENEMEYE KARAR VERDİM.GELELİM YAPILIŞINA
MALZEMELER
3 ADET TAVUK GÖĞSÜ
3-4 DİŞ SARIMSAK
SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
ETLİ KIRMIZI BİBER
1 KASE YOĞURT
2 ADET PATATES

YAPILIŞI
SIVI YAĞDA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK VE SARIMSAKLARI BİRAZ SOTELEDİKTEN SONRA KÜÇÜK DOĞRANMIŞ ETLİ KIRMIZI BİBER VE BAHARATLAR EKLENİR.TAVUKLAR SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.DİĞER TARAFTA PATATESLER KİBRİT ÇÖPÜ ŞEKLİNDE DOĞRANARAK KIZARTILIR.
SERVİS TABAĞINA ÖNCE ÇIRPTIĞIMIZ YOĞURT , ÜZERİNE SOTELEDİĞİMİZ TAVUK EKLENİR. EN ÜSTE KİBRİT ÇÖPÜ ŞEKLİNDE DOĞRAYIP KIZARTTIĞIMIZ PATATESLER KONULUP SERVİS YAPILIR.
GERÇEKTEN MUHTEŞEM BİR LEZZET DENEMENİZİ ÖNERİRİM 
AFİYET OLSUN 
SEVGİLER

6 yorum:

  1. ayy nefis olmuuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten muazzam.nefis bir tarif, ellerinize sağlık efendim.

    YanıtlaSil
  3. hanım efendi siz bu işi biliyorsunuz kollarınıza sağlıklar olsun inşAllah zeval gelmesin :) amin

    YanıtlaSil
  4. güzel yorumlarınız beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim Allah hepimizin gönlüne göre versin sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çökertme kebabını tavukla yapmak bence süper olmuş! Kesinlikle en kısa zamanda bende yapacağım canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler güzel yorumun için Tümaycım sevgiler denemeni öneririm gerçekten lezzetli oluyor

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL