Zaful

22 Şubat 2013 Cuma

ORGANİK YEMEK KEYFİ ETLİ KURU FASÜLYE



DAHA ÖNCEDE BAHSETTİĞİM RAYA ORGANİKTEN GELEN HEDİYE ÜRÜNLERİ DENEYİP SİZLERLE FİKİRLERİMİ PAYLAŞACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM.BUGÜN KURU FASÜLYESİNİ DENEDİM.TARİF HERKESİN BİLDİĞİ BİR TARİF AMA LEZZETİ BEN ÇOK BEĞENDİM.GELELİM YAPILIŞINA ;

MALZEMELER
1 ORTA BOY SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES ,  1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
SIVI YAĞ
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER(MİKTARLARI DAMAK TADINIZA KALMIŞ)
300 GRAM DANA KUŞBAŞI

YAPILIŞI
KURU FASÜLYEYİ TENCEREMİZE ALIP KAYNAR SUDA HAŞLIYORUZ. ORGANİK OLDUĞUNDAN SANIRIM GECEDEN ISLATMAYA GEREK OLMADI BU ŞEKİLDE PİŞMEYE YAKIN HAŞLADIM SADECE 35-40 DAKİKADA HAZIR OLDU.DİĞER TARAFTA İSE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ ETLERİ TENCEREDE YAĞSIZ OLARAK DIŞI MÜHÜRLENSİN DİYE SOTELİYOR VE KAYNAR SUDA PİŞMEYE YAKIN HAŞLIYORUZ.
DAHA SONRA TENCEREYE SIVI YAĞI , RENDELEDİĞİMİZ SOĞANI , SALÇASINI ,KURU FASÜLYEYİ , ETLERİ VE BAHARATLARI EKLEYİP ÜZERİNİ 1 PARMAK KADAR GEÇECEK SU KOYUP YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞMEYE BIRAKIYORUZ.DAHA ÖNCEDEN HEM FASÜLYE HEM ETLERİ PİŞMEYE YAKIN HAŞLADIĞIMIZ İÇİN ÇABUK HAZIR OLUYOR.PİŞEN FASÜLYEMİZİ SERVİS TABAĞIMIZA ALIYORUZ.
ORGANİK OLMASINDAN FARKLILIK GÖRDÜNÜZMÜ DERSENİZ BANA ÇOCUKLUĞUMDA YEDİĞİM KURU FASÜLYELERİ HATIRLATTI  ÇOK LEZZETLİ GELDİ.
RAYA ORGANİK KURU FASÜLYE VE DİĞER RAYA ORGANİK ÜRÜNLERİNİ İNCELEMEK VE ALMAK İSTERSENİZ BURAYA TIK TIK
AFİYET OLSUN 
SEVGİLER



5 yorum:

  1. Ebrucum ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. hemde etli kuru fasulye yanınada pilav yaptıkmı mm :)

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor yanına turşu pilav offf:)) sevgileirmle.

    YanıtlaSil
  4. yanında pilav , turşu ve ayran ile servis yaptım tabiki :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık, organik beslenmek gerçekten çok önemli bu marka değil ama biz de organik ürünler kullanıyoruz:)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL