2 Şubat 2013 Cumartesi

MERCİMEK SALATASI


Merhaba bakliyatları genelde salata şeklinde tüketmeyi seviyorum hem daha besleyici oluyor hem de daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Et ve tavuk yemekleri yanına hatta balıklarla bile harika oluyor denemenizi öneririm.
MALZEMELER
2 BARDAK HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1 KASE DOĞRANMIŞ MOR LAHANA
1 KASE DOĞRANMIŞ KIVIRCIK VEYA MARUL
1 KASE RENDELENMİŞ HAVUÇ
3-4 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ

YAPILIŞI
TÜM MALZEMELER BİR ARAYA GETİRİLİP HARMANLANIR, SALATA KASELERİNDE SERVİSE SUNULUR.İÇİNE KONULACAKLAR TAMAMEN SİZİN İSTEĞİNİZE BAĞLI SADECE NAR EKŞİSİNİN YEŞİL MERCİMEKLE PEK HOŞ BİR LEZZET OLUŞTURMADIĞINI BELİRTMELİYİM.

AFİYET OLSUN SEVGİLER


3 yorum:

  1. EBRU HANIM ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM HEM LEZZETİNDEN HEMDE VİTAMİNİNDEN DOLAYI.SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  2. Salata olarak tüketmek çok iyi fikir eline sağlık...
    Bloğunu izlemeye aldım mutlu hafta sonu dilerim...

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL