7 Şubat 2013 Perşembe

KİREMİTTE KÖFTE


MALZEMELER
300 GRAM KIYMA 
2 ORTA BOY SOĞAN
1 SU BARDAĞINA YAKIN GALETA UNU(İSTEYEN BAYAT EKMEK İÇİ KULLANABİLİR)
TUZ , KARABİBER 
(HİÇBİR KÖFTEDE MAYDANOZ KULLANMIYORUM, PİŞTİĞİ ZAMAN YANIYOR DİYE AMA ARZU EDEN KOYABİLİR)
4 ADET KIRMIZI , 4 ADET YEŞİL ACI BİBER

SOS İÇİN
3 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI(DOMATESTE OLABİLİR)
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 BARDAK SU

YAPILIŞI
KÖFTE HAMURU GÜZELCE HAZIRLANIR VE BİRAZ BEKLETİLİR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BİRAZ İRİCE KÖFTELER YAPILIR.HAZIRLANAN KÖFTELER YAĞLANMIŞ GÜVEÇ KAPLARININ YAN DUVARLARINA DİZİLİR.ORTASINA BİR ADET KIRMIZI BİR ADET YEŞİL BİBER KONUR.ÜZERİNE SOS DÖKÜLÜR VE DAHA ÖNCEDEN 200 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 30-35 DAKİKA PİŞİRİLİR. KÖFTELER KURUMASIN DİYE ARADA FIRIN KAPAĞI AÇILIP SOS KÖFTELERİN ÜZERİNE GEZDİRİLİR.ARZU EDEN ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR EKLEYEREKTE SERVİS YAPABİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

1 yorum:

  1. ayy uzun zamandır yapmıyorum bundan,kurbandan kalan kuşbaşıları hala bitirmekle uğraşıyoruz köfteyi özledimm :)
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL