Zaful

9 Şubat 2013 Cumartesi

KAŞARLI FISTIKLI MİSKET TAVUK KÖFTELERİ


MALZEMELER
3 ADET TAVUK GÖĞSÜ
2 ADET SOĞAN
2 DİLİM EKMEK
1 YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU
2 DİŞ SARMISAK
TUZ , KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI
1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI
TAVUK GÖĞÜS ROBOTTA ÇEKİLEREK KIYMA HALİNE GETİRİLİR.İÇİNE RENDELENMİŞ SOĞAN , UFALADIĞIMIZ EKMEKLER , GALETA UNU , RENDELENMİŞ SARMISAK ,1 YUMURTA , KAŞAR VE ANTEP FISTIĞI , TUZ , KARABİBER EKLENİP GÜZELCE YOĞURULUR.BUZDOLABINDA 3 SAAT DİNLENDİRİLİR.
DAHA SONRA CEVİZ KADAR PARÇALAR ALINARAK MİSKET ŞEKLİ VERİLİP YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİR.ÜZERLERİNE SIVIYAĞ SÜRÜLÜR VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
FIRINDAN ÇIKAN KÖFTELER YEŞİLLİK SERİLEN BİR CAM SERVİS TABAĞINA DİZİLEREK SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER





2 yorum:

  1. Ebru hanım bu tavuk köftesinden ara sıra yapıyorum,ama diğer köftenin yerini tutmuyor dimi :)

    YanıtlaSil
  2. mutlaka denemelisin gerçekten fast foodlardaki köftelere benziyor

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL