26 Şubat 2013 Salı

İSTAVRİT IZGARA VE MEVSİM SALATA

 MALZEMELER
1 KİLO AYIKLANMIŞ İSTAVRİT
SIVI YAĞ
MISIR UNU

SALATA İÇİN
YARIM DEMET DEREOTU
8-10 YAPRAK KIVIRCIK
1 KASE DOĞRANMIŞ MOR LAHANA
ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
SALATA MALZEMELERİ GÜZELCE YIKANIP DOĞRANARAK BİR ARAYA GETİRİLİR.LİMON ,ZEYTİNYAĞI, TUZ EKLENİR.
BALIKLARI KIZARTMAK İÇİN AZ YAĞLANMIŞ TEFLON TAVAYI OCAĞA KOYUP ISITTIKTAN SONRA ,  MISIR UNU İLE UNLANMIŞ BALIKLAR TAVAYA  ŞEKİLDEKİ GİBİ DİZİLİP ORTA ATEŞTE ALT ÜST EDİLEREK KIZARTILIR.
SALATA İLE BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.
İSTAVRİTİN EN GÜZEL ZAMANI BOL BOL YEMENİZİ ÖNERİRİM HEM SAĞLIKLI HEM BESLEYİCİ HEM PRATİK HEM LEZZETLİ HEM EKONOMİK DAHA NE OLSUN
AFİYETLER OLSUN SEVGİLER


5 yorum:

  1. az yağla kızartıkdığı için çok ağır olmamıştır zaten,şekil olarakda gayet güzel dizmişsin canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. evet teflon tavada çok az yağ ve mısır unu harika oldu hafif ve lezzetli sevgiler

    YanıtlaSil
  3. En çok da bu tip kızartılan balıkların şu estetik dizilişlerini seviyorum:) Hem göze hem mideye hitap ediyor:) Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler Tümaycım güzel yorumun için sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Süper oldu canım hayırlı olsun sevgiler...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL