Zaful

23 Ocak 2013 Çarşamba

LİMONLU BİSCOTTİ


Pek çok yerde görüp uzun zamandır denemek istediğim biscottiyi bugün yapayım dedim fırından çıkar çıkmazda sizinle paylaşmak istedim. Muhteşem bir lezzet oldu deneyin mutlaka

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağına yakın sıvı yağ (ben ayçiçek kullandım)
3 yumurta (1 ini üzeri için kullanıyoruz)
1 su bardağına yakın toz şeker
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
bitter çikolata rendesi

YAPILIŞI

Tüm malzemeler kek hamuru yapar gibi karıştırılır.Un konulduktan sonra mikserin hamur yoğruma aparatı takılarak devam edilir.Un dökülmüş tezgah üzerine alınan hamur 2-3 parçaya bölünerek yufka açar gibi yuvarlayarak dikdörtgen bir şekil verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınan hamurun üzerine yumurta akı sürülür ve toz şeker serpilir.190 derecede 25 dakika pişen hamur fırından çıktıktan sonra verev dilimler halinde kesilerek tekrar fırın tepsisine yatay olarak dizilir.150 dereceye düşürülen dırında 10 dakika kadar daha pişen biscottiler saklama kavanozlarına alınır.Lezzetinden dolayı kalırmı bilmem ama kavanozda 40 gün kadar bayatlamadığı söyleniyor. Afiyet olsun

4 yorum:

  1. limonlu tatlraı severim ellerine sağlık
    mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler size de mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  3. ilk kez denedim hoşuma da gitti işin doğrusu çok uzun sürede bayatlamıyor tabi kalırsa :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL