Zaful

29 Mayıs 2011 Pazar

KOLAY ÇİĞ KÖFTE


MALZEMELER

2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 ORTA BOY SOĞAN VEYA 2 KÜÇÜK SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 DİŞ SARIMSAK
2 - 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
3 - 4 YEMEK KAŞIĞI İSOT
1 YEMEK KAŞIĞI KİMYON
1 YEMEK KAŞIĞINA YAKIN KARABİBER
TUZ
1 ADET LİMON
5-6 ADET MARUL YAPRAĞI
5-6 TAZE SOĞAN
5-6 DAL MAYDANOZ

YAPILIŞI
BİR KARIŞTIRMA KABINA İSOTU , NAR EKŞİSİNİ , RENDELENMİŞ SOĞANI, DOMATES VE BİBER SALÇASINI , TUZU, KARABİBERİ , RENDELENMİŞ SARIMSAĞI ,ZEYTİNYAĞINI GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ. DİĞER TARAFTA BULGURUMUZU SICAK SUYLA ISLATIP ÜZERİ KAPALI HALDE 30 DAKİKA KADAR BEKLETİYORUZ VE HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMA BULGURUDA KATIP GÜZELCE 10-15 DAKİKA YOĞURUYORUZ ÜZERİNİ KAPATIP 20 DAKİKA KADAR BEKLETTİKTEN SONRA ŞEKİL VEREREK MARUL YAPRAKLARI ÜZERİNE KOYARAK LİMONLA BİRLİKTE SERVİS YAPIYORUZ . ARZU EDEN MAYDANOZ VE TAZE SOĞANLADA SÜSLEYEBİLİR.
VALLA EŞİM ÇOK SEVDİ DIŞARIDA SATILAN ETLİ ÇİĞ KÖFTEDEN FARKI YOKTU HEMDE DAHA SAĞLIKLI KESİNLİKLE DENEYİN SEVGİLER
YORUMLARI BEKLİYORUM

1 yorum:

  1. Çok severim çiğ köfteyi.Bu tarif tam ban göre olmuş.Ellerine sağlık cnaım.

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL