25 Haziran 2010 Cuma

KUZU ORMAN KEBAP



MALZEMELER
300 GRAM KUZU KUŞBAŞI
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM DEMET MAYDANOZ
4 ADET TAZE SOĞAN
2 ORTA BOY PATATES
SIVIYAĞ
TANE KARABİBER,TUZ,KEKİK

YAPILIŞI
ETLERİ BİR SÜRE HAŞLAYIP , DAHA SONRA ÇOK AZ YAĞDA SOTELİYORUZ .DİĞER TARAFTA PATATESLERİ İRİCE DOĞRAYIP YAĞDA KIZARTIP .SOTELEDİĞİMİZ ETLERİ BİR BORCAMIN DİBİNE YAYIYORUZ.ÜZERİNE KIZARTTIĞIMIZ PATATESLERİ KOYUYORUZ. YIKANMIŞ TAZE SOĞAN (7-8 PARÇAYA BÖLÜN)DEREOTU VE MAYDANOZU DOĞRAMADAN ÖYLECE PATATESLERİN ÜZERİNİ ÖRTECEK ŞEKİLDE KABIMIZA KOYUYORUZ. EN ÜSTE BİRAZ TUZ,KARABİBER VE KEKİK SERPİYORUZ.KABIMIZIN ÜZERİNİ ALİMİNYUM FOLYO İLE TAMAMEN KAPLADIKTAN SONRA 200-250 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 30-40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. PİLAVLA BİRLİKTE SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN
YORUMLARI BEKLİYORUM SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL