4 Şubat 2010 Perşembe

TAVUK İSKENDER


MALZEMELER
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
7-8 DİLİM TOST EKMEĞİ
1 KASE YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
SIVIYAĞ
KARABİBER,TUZ,KEKİK,KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI
TAVUKLAR DON HALDEYKEN KESKİN BİR BIÇAKLA DÖNER GİBİ İNCE İNCE KESİLİR.SIVIYAĞ,KIRMIZIBİBER,KEKİK,TUZ,KARABİBER KARIŞIMINDA BEKLETİLİR.
DAHA SONRA YAĞSIZ TAVADA SOTELENİR.TOST EKMEKLERİ KÜP KÜP KESİLEREK FIRINDA 5 DAKİKA KITIR EKMEK HALİNE GETİRİLİR.
SERVİS TABAĞINA ALINANA KITIR EKMEKLERİN ÜZERİNE ERTİLMİŞ TEREYAĞI DÖKÜLEREK ÜZERİNE YOĞURT KONULUR.DAHA SONRA TAVUKLARDA YOĞURDUN ÜZERİNE YAYILIR.EN SON ÜZERİNE SALÇALI SOS GEZDİRİLİP SERVİS EDİLİR.

SÜPER BİR LEZZET MUTLAKA DENEYİN AFİYET OLSUN SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL