ANKARA'DA BİE RESTORANIN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU YEMEK KURSUNDA YÜKSEL ŞEFİMDEN ÖĞRENMİŞ OLDUĞUM BİR ÇORBA TARİFİNİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM HARİKA BİR LEZZETİ VAR HEMEN DENEDİM
MALZEMELER
1 ADET BÜYÜK VEYA 2 KÜÇÜK SOĞAN
SIVIYAĞ
5 KAŞIK UN
1,5 SU BARDAĞI SU
750 ML SÜT
PULBİBER ,NANE
TOST EKMEĞİ (3-4 DİLİM)
YAPILIŞI
SOĞANLARI İNCECİK KIYIYORUZ.YAĞDA SOĞANLAR SUYUNU BIRAKANA KADAR SOTELİYORUZ. UNU EKLEYİP 1,5 SU BARDAĞI SOĞUK SUYUDA KOYUP ÇIRPMA TELİ İLE KARIŞTIRARAK UNUN TOPAK OLMASINI ÖNLÜYORUZ. UN İYİCE ÇÖZÜLDÜKTEN SONRA SOĞUK SÜTÜ EKLİYORUZ.KIVAMINA GÖRE SU KATILABİLİR. PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. DİĞER TARAFTA YAĞDA PULBİBER YAKIYORUZ VE TOST EKMEKLERİNİDE KÜP KÜP DOĞRAYARAK FIRINDA KITIR EKMEK YAPIYORUZ.
ÇORBAMIZI OCAKTAN ALIP TABAĞA KOYUP ÜZERİNİ KITIR EKMEK VE PULBİBER İLE SÜSLÜYORUZ
AFİYET OLSUN
SEVGİLER
SOĞAN ÇOK FAYDALI BİR BESİN ÇORBASINI DAHA ÖNCE DENEMEDİM AMA DENEMEK İSTİYORUM GÜZEL BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSililginc bir corbaymis. hic denemedim ama guzeldir diye dusunuyorum bol sogani her zaman seven biri olarak :)
YanıtlaSilSelamlar
mutlaka denemeliyim bu çorbayı canım.ellerine sağlık...
YanıtlaSil