Zaful

6 Nisan 2009 Pazartesi

PIRTIK BÖREK


MALZEMELER
3 ADET YUFKA
3 YUMURTA
200 GRAM BEYAZ PEYNİR
6-7 DAL MAYDANOZ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
YAPILIŞIYUVARLAK TEFLON BİR TEPSİ VEYA TAVAYI YAĞLADIKTAN SONRA BİR YUFKAYI TEPSİNİN BÜYÜKLÜĞÜNDEN 2-3 SANTİM DISTAN KESİP TEPSİ DİBİNE KOYUYORUZ .
YUMURTA,SÜT VE SIVIYAĞI KARIŞTIRIYORUZ. KALAN 3 ADET YUFKAYI RULO HALİNE GETİRİP 1 CM ENİNDE SERİTLER OLUCAK SEKİLDE KESİYORUZ. UZUN SERİTLER HALİNE DONEN YUFKALARDAN BİR MİKTAR ALIP HAZIRLANAN KARIŞIMA BATIRDIKTAN SONRA TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ. ÜZERİNE BEYAZ PEYNİR VE MAYDANOZLA HAZIRLADIĞIMIZ İÇİN YARISINI KOYUYORUZ. TEKRAR SERİT YUFKALARI KARIŞIMA BULAYIP ÜZERİNE KOYUYORUZ. KALAN PEYNİRLİ İÇİ ÜZERİNE DÖKÜP KALAN SERİT YUFKALARI KARIŞIMA BATIRMADAN EN ÜSTE KOYDUKTAN SONRA YUMURTALI KARIŞIMI BÖREGİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. 180 DERECELİK FIRINDA 30 DAKIKA KADAR PİŞİRİYORUZ. ÜZERİ BÖYLE PIRTIK PIRTIK OLUYOR.
YORUMLARI BEKLIYORUM

1 yorum:

  1. Ebrucuğm ellerine sağlık:)nefis görünüyor,zaten denenesi bir reçete.Aynı malzemeler ile hazırlamış sadece ben şekilde biraz değişikliğe gittim.
    öperim canım...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL