13 Ocak 2016 Çarşamba

PRATİK KADINBUDU KÖFTE

Pratik ve leziz bir köfte , hem sıcak hem soğuk olarak tüketilebilecek güzel bir lezzet :)
MALZEMELER
Yarım kilo Dana Kıyma
1 Orta boy Soğan
1 tatlı kaşığı Kimyon
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Tuz
2 diş Sarımsak
1 çay bardağı haşlanmış Pirinç
1 çar bardağı İrmik (ekmek içi veya galeta unuda olur)
2 Yumurta
1 su bardağı un

YAPILIŞI
Rendelediğimiz soğan , kıyma , baharatlar , pirinç, irmik güzelce yoğurularak köfte harcı hazırlanır.Kadınbudu köfte yaparken kıymanın yarısı kavrulup kullanılır ama ben o şekilde sevmediğimden hepsini çiğden harca ekledim.ızgara köfteden biraz irice köfteler hazırlanır önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.(dışarıda satılanlar gibi tombul köfteler yapmayın kıymanın hepsi çiğden konduğundan pişmeyebilir)
Afiyet Olsun
Sevgiler





1 yorum:

  1. Kadın budur köftenin ismi nerden gelmiş acaba merak ettim şimdi. .ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL