BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Merhabalar her öğün keyifle tüketilen poğaçaları çeşit çeşit yapabilmek mümkün bugün sizlere hem kolay hem pratik hemde 5 gün bayatlamayan bir poğaça tarifi vereceğim.Anaocağı programında yapılan bir tarifi biraz değiştirerek uygladımsizlerde aynı tarifi kullanarak değişik lezzetlerde poğaçalar yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1 paket yaş maya

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( akı içerisine sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığınca un
1 kare süzme peynir
1/4 demet dereotu
çörek otu

YAPILIŞI
Bir cam kabın içerisine maya güzelce ufalanır, üzerine ılık süt ve ılık su ile şeker eklenerek karıştırılır.Hazırlanan karışımın üzerine un serpilerek üstü tamamen un ile kapatılır(maya çürütme yöntemi)streç filmle ağzı kapatılan kap 15 dakika beklemeye bırakılır.
Sonra kenarından sıvıyağ , yumurta akı eklenir üzerine zedelememeye dikkat ederek tuz dökülür.Yavaş yavaş un eklenerek aynı yöne doğru toparlamak suretiyle ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Yağlanmış bir kaba konulan hamurun üzeri streçlenip yün bir atkıyla sarılıp mayalanmaya bırakılır.Mayalandığını anlamak için pratik bir ipucu hamurdan bir küçük koparılıp bir bardak suyun içerisine konulur, hamur suyun yüzeyine çıktığında mayalanma gerçekleşmiş demektir.
Hamuru bekletmeden şekillendirip yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süslenerek 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Fırından çıkıp soğuyan poğaçaların arası bıçakla kesilir , arasına süzme peynir sürülür ve kıyılmış dereotuna batırılarak servis edilir.
Afiyet Olsun
Sevgiler

Yorumlar

  1. Yumuşacık mis gibi oldukları belli. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Poğaça kahvaltıların baş tacı

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyoor :)

    YanıtlaSil
  4. harika olmuşlar. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bu poaçalara bayıldım. Ye beni diyorlar adeta.

    YanıtlaSil
  6. Çok sevimli görünüyorlar,bayatlamaması da ayrıca bir artı :) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Puf puf görünüyorlar eminim çok de lezzetlidirler (:

    YanıtlaSil
  8. Pastahanelerde görüp en severek yediğim poğaçadır bu sakallı. Tabii ordakiler maydanozlu ama olsun ben dereotu da severim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler