Mantar çorbasını sevmeyen yoktur herhalde :) mantar hem besleyici değeri çok yüksek hem de mutfaklara lezzet katan gıdalardan. Bendeniz bu sefer yaz aylarına uygun bir çorba olsun dedim ve ortaya bu rengarenk çorba çıktı, tarifi tabi ki her zamanki gibi pratik
MALZEMELER
400 gram istiridye mantarı (kültür mantarıda olur)
3 yemek kaşığı dolusu un (yoğun seviyorum isterseniz 2 koyabilirsiniz)
1 litre süt
yarım litre su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
2 adet kapya biber küçük küpler halinde doğranmış
2 adet çarliston biber küçük küpler halinde doğranmış
YAPILIŞI
Tencereye sıvı yağ konularak üzerine un eklenir , 1-2 dakika karıştırdıktan sonra süt ve su konularak unun topak olmaması için çırpma teliyle karıştırılarak kaynayana kadar işleme devam edilir.Kaynadıktan sonra içerisine biberler ve doğranmış mantarlar eklenir.Kısık ateşte 10-15 dakika pişmeye bırakılır.Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun
Sevgiler :)
çok güzel görünüyor ama mantar alerjisi olan bir insan olarak deneyemem bunu :-((
YanıtlaSilMantar kızarması severim çorbasını i ıh:(
YanıtlaSilBiz de biber pek sevmeyiz :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık Ebru'cum.
YanıtlaSilBizde de pek kabul görmüyor daha çok kavurmasını ve kaşarlısını seviyorlar:)
YanıtlaSilellerinize sağlık ama çorbasını sevenler için güzel bir tarif,ellerinize sağlık
çok güzel görünüyor.. Ellerinize sağlık.. İlk fırsatta deneyeceğim..Sevgiler...
YanıtlaSilMantara bayılırım, özellikle de kremalı çorbayı neredeyse her misafire yaparım :))
YanıtlaSilRenklisini de denemek lazım
Görsele bakınca aa ne güzel çorba diye şaşkın bir gülümseme belirdi yüzümde. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık (:
YanıtlaSil