GIDA MÜHENDİSLERİNDEN İTİRAFLAR

Bugün Hürriyet gazetesi internet sayfasında yer alan Gıda Mühendislerinin itirafları sizlerle paylaşmak istedim , yemek yemeden önce okumayın isterseniz...

ANTİBİYOTİKLİ REÇELLER

Reçel üretimi yapan bir firmada kazana bir su bardağı toz kimyasal karıştırılıyordu. Bir gün bu kimyasalı tedarikçiden ben teslim aldım. Hemen faturaya baktım ve eve gidince araştırdım. Bir çeşit antibiyotik. Patronla tartıştık. Zaten iki hafta sonra işten ayrıldım.
******************************************************************************************************

SUSAMIN KİRECİ FAZLA KAÇTI

Tahin ve tahin helvası üretilen işyerinde tarım müdürlüğü tarafından alınan numunelerde ürünün kül miktarı yüksek çıktı. Bunu düşürmenin tek yolu, susamı sertleştirmek için kullanılan sönmüş kirecin Ca (OH)2 uzaklaştırılması. Kabul ettiremedim.
*****************************************************************************************************

YEMEKLERE ÇAMAŞIR SUYU

İhale usulü hazır yemek hizmeti veren firmalarda o gün çıkan her yemekten numune alınıyor. Bunu bilen bazı firmalar numune kaplarına kokusuz çamaşır suyu damlatarak tüm mikropları öldürüyor. Çünkü mikrobiyolojik analiz yapılırken kimyasal analiz yapılmıyor. Birkaç kez neticenin ne çıkacağını merak ederek çamaşır suyu damlattırmadım. Her seferinde salmonella bakterisi çıktı.
****************************************************************************************************

ZEHİRLİ DONDURMALAR

Çocuk işçilerin çalıştırıldığı bir dondurma fabrikasında şekil veren makineden çıkan hatalı dondurmaları bir varilde biriktirip sonra yeniden üretime katıyorlardı. Bu sebeple çocuk zehirlenmeleri meydana geldi. Tarım’a şikâyetler gitti fakat bir şekilde durumun üstü kapatıldı.
***************************************************************************************************

KURTLU CEVİZLER TOZ OLDU

Kuruyemiş firmasında, soğuk hava deposu yeterli olmadığından kuruyemişte kurtlanmaların önüne geçemedik. Depo, kurtlanmış ceviz içi ve kelebek kozalarıyla dolu bademle doldu. Kurtlu cevizler, ceviz tozu; kelebek kozalarıyla dolu badem, kayısı çekirdeğiyle yarı yarıya karıştırılarak badem toz haline getirildi ve piyasaya sürüldü.
*****************************************************************************************************
İYİ YALAN SÖYLEYEBİLİR MİSİNİZ?
Bir et işletmesine iş başvurusunda bulundum. Bana, “İyi yalan söyleyebilir misin?” diye soruldu. “Hayır” cevabını verdim. Bu, işi kaybettiren cevap oldu. Denetlemede “herhangi bir usulsüzlük yok” demem gerekiyormuş. Şu anda çaresizlikten diplomamı kiraya verdim.
****************************************************************************************************
ÜCRETİ İŞVEREN ÖDESİN
Burada anlatılanlar, “Gıda üretimi yapan işletmelerin hepsi bu şekilde” diye anlaşılmamalı. Ama anlatılanların gerçek dışı olduğunu söyleyebilmeyi çok isterdim. Bunu önlemenin yolu etkin ve verimli denetimden geçer. Denetlenmesi gereken 500 bin denetlenmesi noktayı 6 bin denetçiyle etkin bir şekilde denetlemek mümkün değil. Denetçilerin arasında ne kadar gıda mühendisi olduğunu Bakanlık bize bildirmiyor. Meslektaşlarımızın ücretlerini işverenden değil, oluşturulacak bir havuzdan almaları gerekiyor.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Y. K. Başkanı Yusuf Songül
*****************************************************************************************
Bunları okuyunca ben şok oldum diyemiycem çünkü gıdada hile yapılan bir ülke olduğumuz apaçık ortada siz siz olun dışarda fazla gıda tüketmemeye özen gösterin 

sevgiler :)


Yorumlar

  1. Evet ne yazıkkı kaliteli ürünler kalmadı dısarda artık fazla yemek yememek lazım

    YanıtlaSil
  2. Dışarıda pek yemek yemeği sevmiyorum. Ama artık daha da dikkatli olacağım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Of of bu gida teroru sanirin hic bitmetecek malesef :-( madamemine.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Bu haberlere baktıkça evde yaptığımız gıdaların önemini bir kere daha anlıyoruz..:(

    YanıtlaSil
  5. facebook da okudum bugün , Milletini daha ileriye taşısın diye düşünülen insanların üç kuruş uğruna yaptıkları rezillikler yazıklar olsun:(((

    YanıtlaSil
  6. Burası Türkiye denetimin olmadığı , siyasilerin maşası olduğu bir ülke.Gözümüzün içine baka baka radyasyonlu çayları içeren bir ülkenin vatandaşıyız.Bizler efsunlanmışız bize bir şey olmaz.Paylaşımın için tşk ederim.Çok güzel ve faydalı bilgiler ama .....Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. biz türkler hakikaten mikroplara bağışıklık kazanmışız galiba çoktan ülkenin yarısının besin komasına girmesi lazımdı yoksa :-(

    YanıtlaSil
  8. Ceviz olayı ve hepsi canımı sıktı

    YanıtlaSil
  9. Burada anlatılanlar işin görünmeyen kısmı.Birde görünen kısmı var ki derme çatma dükkanlar döner,kokoreç yetiştiremiyor insanlara.İzledikçe hayretler içinde kalıyorum...

    YanıtlaSil
  10. Audrey yine cok hakli :(
    Bu arada maas havuzu onerisi harika

    YanıtlaSil
  11. Herşeyi yapabiliyorlar. İnsana değer yok bu ülkede maalesef. Herşeyin doğalı güzel. Evde yapmaya çalışalım herşeyi özellikle tazecik çocuklarımız için.

    YanıtlaSil
  12. İyi yalan söyleyebilir misiniz? sorusunu okuyunca çok şaşırdım. Ama sıkça duymaya başlar olduk böyle şeyleri. Artık şaşaırmamak gerekiyor..

    YanıtlaSil
  13. Merhaba size teşekkür ediyorum güzel bir paylaşım yapmışsınız.
    Bir ülkede cüzdanlar kabardıkça vicdanlar yok oluyorsa bunlara şaşırmamak gerekir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Maalesef o kadar çok ki bu tip olaylar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler