Merhaba İftar sofralarınızı renklendirip lezzetlendirecek bir tarifle karşınızdayım hem basit hem leziz :)
MALZEMELER
750 gram Kuzu Sote
4-5 Kapya Biber
2-3 Yeşil Biber
1 adet orta boy Soğan
1 kase doğranmış mantar
1 kase Bezelye
Yarım çay bardağı Sıvı Yağ
2 Yemek kaşığı salça
tuz , karabiber , kekik , pulbiber
Püre için ;
4-5 patates
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Kuzu etleri , ince doğranmış soğan, ince doğranmış biberler , mantar , bezelye ve baharatlar güzelce harmanlanıp güveç kaplarına paylaştırılır.Sıvı yağ , salça bir miktar su ile sulandırılıp güveçlerin üzerine bir parmak boşluk kalacak şekilde eklenir.Güveçler fırın tepsisine alınıp pişerken kurumaması için tepsi suyla doldurulurarak buhar oluşması sağlanır.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dakika pişmeye bırakılır.
Diğer tarafta patatesler tuzlu suda haşlanıp süt ve yağ ile püre haline getirilir, servis tabağına konulan pürenin üzerine fırından çıkan güveçler konularak servis edilir.
Afiyet Olsun
Sevgiler
ellerinize sağlık harika görünüyor deniycem :)
YanıtlaSilellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Tarif çok güzel.
YanıtlaSilEllerine sağlık Ebrucum :)
YanıtlaSilPüre et yemeklerine çok yakışıyor, eline sağlık canım. Sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilEt yemeklerini ayri bir seviyorum :) ellerinize saglik guzel gorunuyor
YanıtlaSilVallahi bakamadim, acaip istah acici
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilElinize sağlık.
YanıtlaSilGüveçte pişen yemekler de bir başka güzel olur. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGüveçte pişen her şey lezzetli oluyor.
YanıtlaSil