Zaful

8 Temmuz 2015 Çarşamba

PÜRE YATAĞINDA KUZU GÜVEÇ

Merhaba İftar sofralarınızı renklendirip lezzetlendirecek bir tarifle karşınızdayım hem basit hem leziz :)
MALZEMELER
750 gram Kuzu Sote 
4-5 Kapya Biber
2-3 Yeşil Biber
1 adet orta boy Soğan
1 kase doğranmış mantar 
1 kase Bezelye
Yarım çay bardağı Sıvı Yağ
2 Yemek kaşığı salça
tuz , karabiber , kekik , pulbiber
Püre için ;
4-5 patates 
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI
Kuzu etleri , ince doğranmış soğan, ince doğranmış biberler , mantar , bezelye ve baharatlar güzelce harmanlanıp güveç kaplarına paylaştırılır.Sıvı yağ , salça bir miktar su ile sulandırılıp güveçlerin üzerine bir parmak boşluk kalacak şekilde eklenir.Güveçler fırın tepsisine alınıp pişerken kurumaması için tepsi suyla doldurulurarak buhar oluşması sağlanır.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dakika pişmeye bırakılır.
Diğer tarafta patatesler tuzlu suda haşlanıp süt ve yağ ile püre haline getirilir, servis tabağına konulan pürenin üzerine fırından çıkan güveçler konularak servis edilir.

Afiyet Olsun 
Sevgiler




12 yorum:

  1. ellerinize sağlık harika görünüyor deniycem :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Tarif çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Püre et yemeklerine çok yakışıyor, eline sağlık canım. Sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  4. Et yemeklerini ayri bir seviyorum :) ellerinize saglik guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  5. Vallahi bakamadim, acaip istah acici

    YanıtlaSil
  6. Güveçte pişen yemekler de bir başka güzel olur. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Güveçte pişen her şey lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL