23 Haziran 2015 Salı

PRATİK TOP KÖFTE

Merhabalar pratik fırın yemeklerini çok severim özellikle köfteyi değişik şekillerde yapmak keyifli oluyor ne de olsa Türk Mutfağının vazgeçilmezlerinden :)
Bugünde size pratik bir tarif vereceğim.

MALZEMELER
Yarım kilo dana kıyma 

1 orta boy rendelenmiş soğan
1 su bardağına yakın ince bulgur
kimyon , tuz , karabiber ,pul biber , kekik (ölçüleri keyfinize kalmış)
1 çay kaşığı sumak
1 büyük patates (Küp küp doğranmış)
1 su bardağı donmuş bezelye (kıştan kalmıştı tazede olur)
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI
Köfte için kıyma , soğan , bulgur , baharatlar güzelce yoğurulup 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.Bu esnada patatesler küp küp doğranır.Köfteler pinpon topu büyüklüğünde top hale getirilir ve fırın kabına dizilir , üzerine doğradığımız patatesler ve bezelye eklenir.Son olarak salça ve yağ 1 su bardağı suyla güzelce karıştırılıp köftelerin üzerine bolca dökülür.Fırın kabımızla birlikte fırına dayanıklı bir kapta suyu fırına koyarsak köftelerin kurumasını önleriz.Hazırladığımız yemeğimiz önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilip pilav ile birlikte servis edilir.
Afiyet Olsun Sevgiler


2 yorum:

  1. bunu hiç denememeiştim bi deneyim :) bloğunuzu takibe aldım bende mutlaka bekliyorum :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL