8 Ağustos 2014 Cuma

PRATİK BÖRÜLCE SALATASI

Bakliyatları yemek yerine salata olarak tüketmeyi daha çok seviyorum , hem daha lezzetli hem de daha besleyici oluyor.Kuru börülce yeni yeni bilinmeye başlayan bir bakliyat yaz aylarında tazesini bulmakta mümkün ve tazesinide haşlayıp aynı şekilde salata haline getirebilirsiniz.Kuru börülce çok çabuk kurtlanan bir bakliyat o nedenle mutlaka cam kavanozda ve buzdolabında saklayınız.

MALZEMELER
Yarım Kilo Kuru Börülce
Salata Malzemeleri (domates-biber-maydanoz)
Zeytinyağı (sızma) , Limon suyu
Tuz ve isterseniz sumak

YAPILIŞI
Börülceleri güzelce ayıklayıp bir tencereye aldıktan sonra üzerine kaynar su döküp orta ateşte haşlanmaya bırakıyoruz.Haşlama suyuna yarım limon kesip koyarsanız börülceler kararmaz.Suyunu çabuk çeken bir bakliyat olduğundan yanmaması için ara ara kontrol edip su eklemesi yapabilirsiniz.Haşlanan börülceleri bir cam kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.Salata malzemelerini hazırlamaya başlıyoruz.Yaz aylarında domatesli olabileceği gibi kışın mor lahana maydanoz gibi malzemelerde kullanabilirsiniz.Börülce ve salata malzemelerini bir araya getirip içerisine limon suyu , zeytin yağı ve tuz ekliyor güzelce harmanlıyoruz.Et, balık yemeklerinin yanında salata olarak sunabileceğiniz gibi çay saatleri veya ara öğünlerdede tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun 
Sevgiler
                           

2 yorum:

  1. çok severim, ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle aynı fikirdeyim. Nefis görünüyor,ellerinize sağlık
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL