Merhaba her öğünde tüketilebilecek keyifli bir tarifle sizinleyim , yapması hem zevkli hem yorucu ama çıkan sonuca değiyor.
MALZEMELER
2 Çay fincanı ılık su
1 Çay fincanına yakın sıvı yağ
1 Yumurta (akı içerisine sarısı üzerine L boy)
3 Yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı kuru maya
YAPILIŞI
Un ve maya hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra içerisine azar azar unu ve beraberinde mayayı ekliyoruz.Ele yapışmayacak bir kıvama gelince ısıya dayanıklı bir kaba koyup üzerini streç film veya havluyla örterek önceden 100 derecede ısıtılmış fırında 2 dakika bekletiyoruz(pratik mayalanma şekli).
Sonrasında açma işlemini gerçekleştireceğimiz tezgahın genişliğine göre parçalar alıp unlanmış zeminde 3-4 mm kalınlığında açıyoruz.Bir çay bardağı yardımıyla halkalar halinde kesip gül şekli vermek için halkaları biri diğerinin yarısına gelecek şekilde üs üste koyuyoruz.Pastırmaları boyuna ikiye kesip kenarlara yakın şekilde içerisine yerleştirip sarıp ortada ikiye kesiyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt üzerine koyup birleşme yerlerine ve kenarlarıda dahil yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Leziz mi leziz poğaçalar servise hazır
Afiyet Olsun Sevgiler
Ellerine sağlık pastırmalıda güzel olur hani
YanıtlaSilEllerine sağlık Ebrucuğum.
YanıtlaSilpastırma deyince akan sular durur :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilelinize saglık çok güzel görünüyor :) www.lezzettramvayi.com dan sevgiler :)
YanıtlaSilÇok severim pastırmalı lezzetleri ayrıca bu poğaçanın yapımına ve sonuçtaki görseline bayılıyorum…
YanıtlaSilEllerinize sağlık,sevgilerimle…
Pastırmalı olupda güzel olmazmı.Kesinlikle çok lezzetlidir.Pastırmayı sade yemeyi bu arada tercih ederim.Sevgiler
YanıtlaSilNefis görünüyor.. elinize sağlık..
YanıtlaSilNefis gözüküyor elinize sağlık..
YanıtlaSilBu ne kadar şık bir pohaça.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSil