Organizasyonlar, etkinlikler, denediğim ürünler derken bloguma ne zamandır tarif koymamışım tabi bu arada birikti tarifler :) bende bugün birini yayınlayım dedim;Hem şık sunumuyla göz doldururken hemde lezzetiyle damaklarda iz bırakan bir tarif oldu üstelik çok pratik :) hem ramazanda hemde sonrasında özel misafirleriniz için denemenizi öneririm
MALZEMELER
Yarım kilo dana biftek (5-6 parça)
2 büyük kırmızı kapya biber
2 büyük yeşil köy biberi
400 gram mantar
8-9 dal maydanoz
tuz , kırmızı biber
Ayçiçek yağı ve zeytinyağı
1 su bardağı su
Sunum için ;
5-6 patates
yarım çay bardağı süt
YAPILIŞI
Biftekleri keskin bir bıçak yardımıyla jülyen şekilde doğruyoruz.Seramik tavada az zeytinyağı ve yarım su bardağı su ile ağzı kapalı olarak 10-15 dakika arada karıştırarak renkleri dönünce içerisine yine jülyen doğradığımız biberleri , 3 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağını ,pul biberi ve kalan suyu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz.Ocaktan almadan 10 dakika önce aynı şekilde doğranan mantarlarıda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Mantarlar piştiğinde ocaktan alıyoruz.
Tüm bunları yaparken diğer tarafta tencerede küp küp doğradığımız patatesi tuz ve soğuk su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.Haşlanan patateslerin suyunu süzdükten sonra az bir süt ekleyip püre haline getiriyoruz.Servis tabağına güzelce yayıp üzerinede etimizi koyup ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun
sevgiler
Eline sağlık güzel bir tarif
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok beğendim. Deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...takibe aldım sizi...
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..Çok güzel öğün yemeği.. Afiyetle yeyin biftekleri
YanıtlaSilEllerine sağlık ,güzel görünüyor.
YanıtlaSilBayılırım beef strogonof a ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize saglik... Cok sevdigim bir yemektir...
YanıtlaSil