8 Mayıs 2014 Perşembe

HER ÖĞÜN VAZGEÇİLMEZ PATATES SALATASI

Merhaba sofralarda her öğün yerini bulan patates salatası hem pratik hemde leziz olduğundan benimde çok tükettiğim bir aperatif. Ben patates salatası yaparken çok vakit yoksa kısa sürede haşlanmaları adına patatesleri küp küp doğruyorum ve her zaman kabuklu kabuksuz patates haşlarken daima soğuk su ekleyip içine bol tuz atarak patatesleri haşlarsanız çok daha leziz olur yalnız salata yaparken tadına bakmadan tuz atmayın tuzlu suda haşlandığından dolayı aşırı tuzlu bir salatanız olmasın
MALZEMELER
1 kilo taze patates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
5-6 dal taze soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 limon suyu
YAPILIŞI
Patatesleri küp küp doğrayıp soğuk ve tuzlu suda haşlanmaya bırakınız(kabuklu bütün haşlandığında kabuklarını soyarken şekilsiz bir görüntü oluşuyor bende bunu hiç sevmiyorum ),haşlanan patatesleri ince kıydığınız yeşilliklerle bir araya getirip limon suyu ve zeytinyağı ekleyiniz.Arzu ederseniz sumak,pul biber , kekikte koyabilirsiniz keyif sizin

Afiyet olsun sevgiler

3 yorum:

  1. Her gun yiyebilirim :) Nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. her öğün olsa yerim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de her öğün yerim diyecek kadar iddialı bir fanatiğim patates salatası konusunda :)Ellerine sağlık canım..Nefis görünüyor..Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL