SOFRALARIN BAŞ TACI KURU FASÜLYE & PİLAV

Merhaba Türk halkının vazgeçemediği ve baş tacı yaptığı yemeklerden biri , bir lezzet klasiğidir Kuru Fasülye&Pilav ikilisi yanında ayran ve turşu ile birlikte servis edildiğinde damaklarda unutulmayan bir tat kalır
Bu güzel ikilinin tariflerini verirken arada değineceğim püf noktalarınıda bir kenara yazsanız bence iyi olur :)

MALZEMELER
Fasülye için
500 gram kuru fasülye
1 orta boy soğan
250 gram dana kuşbaşı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
tuz,karabiber
Pilav için 
2 Bardak Duru Başbaşı bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
tuz,karabiber
3,4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

YAPILIŞI
Daha önce söylediğim gibi burada bir ufak püf noktası vereceğim; öncelikle dana etlerini pişmeye yakın hale gelecek şekilde haşlıyoruz , kuru fasülyeyi üzerine sıcak su dökerek 30-40 dakika haşlanmaya bırakıp daha sonra ocaktan alıyoruz,üzerini kapatıp 1 saat kadar bekliyoruz,bu arada  fasülye kendi buharıyla pişmeye devam ettiğinden pişmeye yakın bir hale geliyor.Geceden ıslatma derdiniz olmuyor.Size bir tavsiye bunu yaparken fazla miktarda haşlayıp buzluğa koyarsanız elinizin altında hazır haşlanmış halde fasülyeyi yemek haline getirmek için sadece 15-20 dakika gerekiyor :)
Tencerede yağı ,rendelenmiş soğanı ,salçayı çok az kavurup üzerine fasülyeleri , haşladığımız etleri suyuyla beraber koyuyoruz.Baharatlarını da ekledikten sonra orta ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz
Diğer tarafta bulgur pilavımız için tenceremize yağımızı,rendelenmiş soğanı ve salçayı koyup biraz kavurup yıkadığımız bulguru ilave ediyoruz,tuz,karabiber,kimyon ekliyoruz güzelce karıştırıp üzerine kaynar suyu yüzleyecek kadar döküp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.(bulgur pirinçten daha çok su çektiğinden dolayı suyunu arada kontrol edip ekleme yapmayı unutmuyoruz.)
Bulgur pilavımızı lokum gibi pişmiş kuru fasülye ile birlikte servis ederken yanına Berrak Acı Biber Turşusunu ve bir bardak soğuk ayranı da koymayı unutmuyoruz
Afiyet olsun 
Sevgiler




Yorumlar