ŞİRİN POĞAÇALAR

Pazar günleri kahvaltı keyfi geç saatlere kadar sürdüğünden genelde poğaça börek gibi değişik lezzetlerle kahvaltı sofraları şenleniyor.Bu pazar mutfağa girdim ve bu şirin poğaçaları yaptım hem yapılışı kolay hem leziz hem de çok güzel oldular.Tarifine gelince;
MALZEMELER
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Üzeri için yumurta sarısı ve çörek otu
YAPILIŞI
maya ve un hariç tüm malzemeler güzelce karıştırılır ardından yavaş yavaş un ve kuru maya eklenip yoğurulur,ele yapışmayacak bir hale gelince un serpilmiş bir fırın kabına konup üzeri bir havlu yardımıyla kapatılarak 100 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika mayalanmaya bırakılır.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle şekil verilerek yağlanmış fırın tepsisine konur ,üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir,Dereotu ve beyaz peynir karışımıyla harika oluyor.
Afiyet olsun 
sevgiler



Yorumlar