Zaful

29 Ocak 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI MANTAR SALATASI

Pratik harika bir lezzet mantar sevenler için vazgeçilmez bir tarif olacağına eminim. Sadece 5 dakikada hazır hem soğuk meze olarak hem sıcak tüketebileceğiniz hem çay saatleri hem kahvaltılarda yapabileceğiniz pratik leziz bir tarif
MALZEMELER
400 gram mantar
Yazdan doğranıp dolaba atılmış kapya biber(köz konservede olabilir)
Tuz,karabiber
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Mantarlar julyen şekilde doğranıp tavaya alınır, donmuş kullanılıyorsa doğranmış biber bu aşamada köz ise mantarların pişmesine yakın biberler eklenir.Tuz,Karabiber ve sızma zeytinyağı eklenir.Yanmaması adına çok az su konulur(fazla koymayınız mantar su bırakacaktır.)Ağzı kapalı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilir.Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun sevgiler

1 yorum:

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL