Zaful

9 Aralık 2013 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEK SALATASI

Bakliyatlar besin değeri açısından oldukça iyi gıdalar ve her öğünde tüketmek mümkün aslında ben salata olarak tüketmeyi tercih ediyorum.Özellikle et ,balık ve hindi yemekleri ile yakıştığı düşüncesindeyim ve tabiki çay saatlerindede salata olarak servis edilebilir.

MALZEMELER
Yarım kilo haşlanmış yeşil mercimek
Küçük boy mor lahana
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı zeytinyağı(sızma)
Tuz ve sumak
YAPILIŞI
Mor lahana ince kıyılarak sirke limon ve tuz karışımda biraz bekletilir.Haşlanmış mercimek bir cam servis kabına alınıp içine mor lahana,kıyılmış dereotu, 1 tatlı kaşığı kadar sumak ,  tuz ,zeytinyağı ve 1,5 limon suyu eklenerek harmanlanır
Kışın mevsimi olmayan domates,salatalık,biber gibi ürünleri kullanmadığımdan salataya eklemedim ,arzuya göre kıvırcık,maydanoz gibi ürünlerde eklenebilir
Afiyet Olsun Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL