Zaful

17 Eylül 2013 Salı

LİMONLU KAŞARLI TAVUK

MERHABA TAVUK SEVENLER İÇİN HARİKA BİR TARİFİM VAR MUTLAKA DENEMELİSİNİZ AÇIK SÖYLEMEK GEREKİRSE DENERKEN NASIL BİR LEZZET OLUR ACABA DİYE DÜŞÜNMEDEN EDEMEDİM AMA TADINA BAKTIĞIMDA ANLATILMAZ BİR LEZZETLE KARŞILAŞTIM, ÖZEL SOSUMUN TARİFİNİ MERAK EDENLERE 
MALZEMELER
4 ADET TAVUK GÖĞSÜ
YARIM LİTRE LİMON SUYU (4-6 ADET)
2 DİŞ SARIMSAK
BİR AVUÇ DOLUSU DEREOTU
BİR TATLI KAŞIĞI TUZ
5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM KASE RENDELENMİŞ KAŞAR
YAPILIŞI
TAVUK GÖĞÜSLERİ BİRAZ İNCELTEREK 2 PARÇAYA BÖLÜYORUZ.2 BUZDOLABI POŞETİNE PAYLAŞTIRIYORUZ.LİMON SUYU , TUZ , ZEYTİNYAĞI VE KIYILMIŞ DEREOTUNU BLENDERDAN GEÇİRİYORUZ, ELDE ETTİĞİMİZ KARIŞIMI TAVUKLARI KOYDUĞUMUZ POŞETLERE PAYLAŞTIRIP OLABİLDİĞİNCE HAVASINI ALARAK KAPATIP BUZDOLABINDA 3-4 SAAT BEKLETİYORUZ.DAHA SONRA TAVUKLARI IZGARADA GÜZELCE ALTLI ÜSTLÜ PİŞİRİP SON OLARAK ÜSTE RENDE KAŞARI KOYUP ERİYENE KADAR BEKLİYORUZ, SALATA İLE SERVİS EDİYORUZ.
MUHTEŞEM BİR LEZZET LİMON VE SARIMSAK TAVUĞA ÖYLE GÜZEL LEZZETİNİ VERMİŞKİ MUTLAKA DENEMELİSİNİZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER

7 yorum:

  1. Canım sen yaparsında güzel olmazmı hemen deneyeceğim Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. limon harika lezzet katıyor abla denemelisin sevgiler

      Sil
  2. Eline sağlık, tavukla limon çok yakışır.ben de hep kullanırım.balığı andırır tadı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. limon suyu harika bir aroma veriyor bekledikçede içine işliyor tabi nefis oluyor

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım...
    Limon hoş bir lezzet vermiştir eminimki...
    Afiyetler olsun sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık bende benze bir tarif yayınlamıştım güzel oluyor

    YanıtlaSil
  5. Tavuk severi biri olarak denicem mutlaka
    Birşey söylemek istiyorum kenarlardaki resimlerle oynama yaptınız sanırım.Bazı yazıların okunmasına engel oluyorlar:(
    Boyutlarını küçültmek gerek diye düşünüyorum.Sizde bir bakarsanız farkediceksiniz
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL