29 Eylül 2013 Pazar

KARADENİZİN PADİŞAHI HAMSİ

BİR KARADENİZLİ OLARAK HAMSİYE AYRI BİR İLGİM VARDIR.SEZON BAŞLAYIP HAMSİLER TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALMAYA BAŞLAYINCA ANKARA'DAKİ TRABZON GÜNLERİNDEN ALDIĞIM HALİS MISIR UNU İLE BİR ARAYA GETİRMEMEK OLMAZDI. BALIĞIN YANINA YEŞİL SALATA ÇOK YAKIŞIYOR GENELDE AMA PATATES PÜRESİ BALIĞIN MİDENİZİ RAHATSIZ ETMESİNE İZİN VERMİYOR HEM DE BİRLİKTE HARİKA OLUYORLAR , DENEMENİZİ ÖNERİRİM. BEN BALIĞA LİMON SIKMAYI SEVMEYENLERDENİM AMA İSTEYENLER İÇİN SERVİSE KONABİLİR.GELELİM BU LEZİZ HAMSİLERİN YAPILIŞINA 
MALZEMELER
HAMSİ KIZARTMA İÇİN
1 KİLO HAMSİ
1 ÇAY BARDAĞI MISIR UNU
YARIM ÇAY BARDAĞI UN
1 KAŞIK TUZ
PATATES PÜRESİ İÇİN
3 BÜYÜK PATATES
2 ETLİ KIRMIZI BİBER
2 KÖY BİBERİ
YARIM DEMET DEREOTU
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM LİMON SUYU
TUZ, KARABİBER
YAPILIŞI
HAMSİLER GÜZELCE AYIKLANIP BOL SUDA YIKANIR.UN ,TUZ VE MISIR UNU KARIŞIMINA GÜZELCE BULANIP KIZGIN BOL YAĞDA KIZARTILIR(İSTEYEN AZ YAĞDA TEFLON TAVADA YA DA SERAMİK TAVALARDA YAPABİLİR BEN ÇELİK KIZARTMA TENCERESİNDE YAPTIM)
PATATESLER KABUKLARI SOYULUP KÜP KÜP KESİLDİKTEN SONRA TUZLU SOĞUK SUDA HAŞLANIP SUYU SÜZÜLÜR, YAĞ,LİMON SUYU,TUZ,KARABİBER VE MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRANMIŞ BİBERLER EKLENİP GÜZELCE HARMANLANIR.TABAKLARA İSTENİLEN ŞEKİLDE KONULUR.
HAMSİ  VE PATATES PÜRESİ ŞALGAM SUYU EŞLİĞİNDE SERVİS EDİLİR
AFİYET OLSUN SEVGİLER

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık..Ben kılçıklarıda ayıklayıp yapıyorum.. Muhteşem görünüyor.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. hamsi... bu aralar benim de canım çok çekiyor. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL