17 Temmuz 2013 Çarşamba

GOLD MASTER BLOGGERLARI YARIŞTIRIYOR İLK MENÜM

MERHABA GOLD MASTER SOSYAL MEDYA UZMANI OHANNES KAN'IN DAVETİ ÜZERİNE BU GÜZEL YARIŞMADA BENDE VARIM DEDİM VE İLK MENÜMLE SİZİNLEYİM AFİYET OLSUN SEVGİLER
ÇITIR YUFKALI ŞÖLEN KÖFTESİ
MALZEMELER
300 GRAM DANA KIYMA
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
1 ÇAY BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
2 YUFKA
1 KASE YOĞURT
SIVI YAĞ
YAPILIŞI
KIYMAYI TUZ , KARABİBER VE PUL BİBER VE BULGUR İLE GÜZELCE HARMANLAYIP MİNİK KÖFTECİKLER YAPIYORUZ.
ARDINDAN YUFKAYI 3-4 CM GENİŞLİĞİNDE SİGARA BÖREĞİ YAPACAK GİBİ ÜÇGENLER HALİNDE KESİP İÇİ BOŞ OLARAK SARIYORUZ.
ÖNCE ÇITIR YUFKALARI DAHA SONRA KÖFTELERİ KIZARTIP GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ. YOĞURT VE PUL BİBER İLE  SÜSLEYİP SUNUYORUZ.
RENGARENK SALATA
MALZEMELER4 ADET PATATES
2 ADET ÇARLİSTON BİBER
7-8 DAL MAYDANOZ
4-5 DAL DEREOTU
2 ADET TAZE SOĞAN
2 ADET HAVUÇ
1 KASE RENDELENMİŞ MOR LAHANA
1 LİMON SUYU
TUZ
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
PATATESLERİ TUZLU SUDA HAŞLIYORUZ. BİR KAPTA HAVUCLARI RENDELİYORUZ . DİGER KAPTA DOGRANMIŞ DEREOTU,MAYDANOZ,BİBER,TAZE SOGANI KARIŞTIRIYORUZ. BİR KABADA RENDELENMİŞ MOR LAHANAYI KOYUYORUZ .
HAŞLANAN PATATESI 3 ESİT MİKTARA AYIRIP HER BİR KABA KOYUYORUZ . VE HAVUCLA PATATESI-MOR LAHANA ILE PATATESI-YEŞİLLİKLERLE PATATESİ KARIŞTIRIP ÜZERLERİNE ZEYTİNYAĞI , LİMON SUYU VE TUZ EKLEYİP YOĞURUYORUZ.
BUYUKCE CUKUR BIR KAP ALARAK İÇİNE STREC FİLM SERİYORUZ. EN ALTA HAVUCLU KARISIMI ONUN UZERINE MOR LAHANA KARISIMINI EN USTE YESİLLİKLİ OLAN KARISIMI KOYUP BASTIRIYORUZ . DAHA SONRA DUZ BIR TABAGA TERS CEVIRIP DEREOTU ILE SUSLEYEREK SERVIS YAPIYORUZ.
MALZEMELER
1 LİTRE SÜT
8 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
1,5 SU BARDAĞI(KÜÇÜK SU BARDAĞI)ŞEKER
2 PAKET ŞEKERLİ VANİLİN
JÖLESİ İÇİN
2 SU BARDAĞI LİMON SUYU
4 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI DOLUSU NİŞASTA(BUĞDAY)
SÜSLEME İÇİN 
LİMON DİLİMLERİ
YAPILIŞI
SÜT , İRMİK , TOZ ŞEKER VE VANİLYA İLE HAZIRLADIĞIMIZ MUHALLEBİYİ SUDAN GEÇİRDİĞİMİZ (DİLİMLENİRKEN KAPTAN KOLAY AYRILSIN DİYE)BİR CAM KABA DÖKÜYOR SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTA LİMON SUYU, NİŞASTA VE ŞEKERİ SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ, JÖLE KIVAMINA GELİNCE OCAKTAN ALIP ALIYORUZ.ILINMAYA BAŞLAYAN TATLININ ÜZERİNE LİMON DİLİMLERİ İLE SÜSLEYİP ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ HİÇ BİR KATKI MADDESİ İÇERMEYEN DOĞAL EV YAPIMI JÖLEYİ DÖKÜYORUZ.BUZDOLABINA BİRKAÇ SAAT DİNLENDİRDİKTEN SONRA DİLİMLEYEREK SERVİS EDİYORUZ.

2 yorum:

  1. hepsi çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bol şans dilerim elinize sağlık...Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL