Zaful

14 Temmuz 2013 Pazar

ÇİLEK KREMALI KOLAY PASTA


UZUN ZAMANDIR AKLIMDA ÇİLEKLİ PASTA YAPMAK VARDI EN SONUNDA GÜZEL BİR DAĞ ÇİLEĞİ BULUNCA DENEMEYE KARAR VERDİM NASILMI OLDU HARİKA BUZDOLABININ DERİN DONDURUCU KISMINDA 1 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA DONDURMALI PASTA HALİNDEDE TÜKETİLEBİLİR.
YAPILIŞI HEM KOLAY HEM DE ORTAYA HARİKA BİR LEZZET ÇIKIYOR
MALZEMELER
2 YUMURTA
2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI TOZ ŞEKER
2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI UN
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 KUTU 200ML KREMA (PINAR KULLANDIM)
750 GRAM ÇİLEK
YAPILIŞI
YUMURTALARIN BEYAZLARI VE SARILARINA ŞEKERİ BÖLÜŞTÜRÜP AYRI AYRI ÇIRPIYORUZ.BEYAZLAR KREM ŞANTİ KIVAMINA GELİNCE ŞEKER ,AZ SÜT VEYA SU İLE ÇIRPTIĞIMIZ SARILARI BİR ARAYA GETİRİP VANİLYA,UN,KABARTMA TOZU YAĞI EKLEYİP KEK HAMURU YAPIYORUZ.YUVARLAK YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ BİR KALIBA KEK HAMURUNU DÖKÜP İNCE BİR KEK ELDE EDİYORUZ.ÖNCEDEN ISINMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ BU SÜRE FIRINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR 10DAKİKA SONRA KONTROL EDİN.
DİĞER TARAFTA KREMAYI BİR KABA ALIP GÜZELCE ÇIRPIP YOĞUNLAŞTIRIYORUZ.BİR KAÇ ADET ÇİLEĞİ SÜSLEME İÇİN AYIRIP KALANI PÜRE HALİNE GETİRDİKTEN SONRA KREMAYA EKLİYORUZ İSTERSENİZ BİR MİKTAR ŞEKERDE EKLEYEBİLİRSİNİZ.ELDE ETTİĞİMİZ KREMAYI KEKİN ÜZERİNE DÖKÜP BUZDOLABINDA 3-4 SAAT BEKLETİYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER


2 yorum:

  1. eline sağlık..yaz günü için güzel bir tatlı olmuş...hem de çilekli :)

    YanıtlaSil
  2. çilek pastalarda harikalar yaratıyor, hem tat hem renk. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL