26 Haziran 2013 Çarşamba

HİNDİ GÜVEÇ

HEM HAFİF HEM LEZZETLİ BİR BESİN OLDUĞUNDAN HİNDİ YEMEKLERİNİ SEVİYORUM.KIZARTMA , GÜVEÇ ,FIRIN , SOTE HER ŞEKİLDE AYRI BİR LEZZETLİ BU SEFER GÜVEÇ DENEMEK İSTEDİM.
MALZEMELER
YARIM KİLO KEMİKSİZ HİNDİ PİRZOLA(BOLCA MARKA KULLANDIM)AMA KEMİKSİZ HİNDİ ETLERİNİ KULLANABİLİRSİNİZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ORTA BOY SOĞAN
4-5 ETLİ KIRMIZI BİBER
4-5 YEŞİL SİVRİ BİBER
TUZ , KARABİBER
İSTEĞE BAĞLI SALÇA , DOMATES  VE KABAK PATLICAN GİBİ SEBZELER EKLENEBİLİR

YAPILIŞI TENCEREYE YAĞI , İNCE KIYILMIŞ SOĞANI , İRİ DOĞRANMIŞ BİBERLERİ VE İRİ DOĞRANMIŞ HİNDİ ETİNİ , TUZU , KARABİBERİ KOYUP AZ MİKTAR SU İLE PİŞİRİYORUZ.PİŞMEYE YAKIN OCAKTAN ALDIĞIMIZ HİNDİ YEMEĞİMİZİ EĞER VARSA BÜYÜK YOKSA PORSİYONLUK GÜVEÇ KAPLARINA ALIP FIRINDA 180-200 DERECEDE 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ BU ESNADA ÜSTÜ KURUMAMASI İÇİN GÜVEÇLERE YEMEĞİN SUYUNU ÜZERİNİ KAPAMAYA YAKIN KOYUYORUZ.
PİLAV VEYA MAKARNA İLE SERVİS EDEBİLECEĞİMİZ GİBİ MEVSİM SALATA İLE SERVİS YAPABİLİRİZ.HAVALAR SICAK AĞIR YEMEKLER PEK YENMEDİĞİNDEN BEN SALATA İLE SERVİS ETTİM
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL