BEZELYE HEM ET HEM TAVUKLA ÇOK YAKIŞAN BİZ SEBZE YENİ YENİ ÇIKMAYA BAŞLAMIŞKEN DOLAPTA YAZDAN KALANLARI DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM VE HEMEN HERKESİN BİLDİĞİ BU GÜZEL LEZZETİ TEREYAĞLI PİLAV EŞLİĞİNDE SUNDUM.
MALZEMELER
YARIM KİLO BEZELYE
200 GRAM KIYMA
1 ORTA BOY SOĞAN
1,5 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ORTA BOY PATATES
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
PİLAV İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI TRABZON TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI
1 KASE PİRİNÇ
YETERİ KADAR SU
TUZ
YAPILIŞI
SOĞANLARI YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRUYORUZ(KÖFTE HARİCİNDE BU TARZ YEMEKLERDE ÇOK İNCE KIYARAK KULLANMAYI SEVMİYORUM)SIVIYAĞDA SOĞAN VE KIYMAYI BİR SÜRE KAVURDUKTAN SONRA SALÇAYI, KÜP KÜP DOĞRANMIŞ PATATESLERİ VE DONDURULMUŞ BEZELYEYİ EKLİYORUZ.GÜZEL BİR KARIŞTIRDIKTAN SONRA BAHARATLARI VE SUYUNU EKLEYİP AĞZI KAPALI OLARAK PİŞMEYE BIRAKIYORUZ
DİĞER TARAFTA TEREYAĞI VE SIVI YAĞI PİLAV TENCERESİNE ALIP ERİTTİKTEN SONRA YIKADIĞIMIZ PİRİNÇLERİ KOYUP TUZ VE SU EKLEYİP ORTA ATEŞTE DAHA SONRA KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ
BEZELYE YEMEĞİNİ TEREYAĞLI PİLAV VE AYRAN EŞLİĞİNDE SUNUYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER
bayılırım ellerine sağlık çok leziz görünüyor:)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık,çekilişime beklerim,sevgiler:)))
YanıtlaSil