MERHABA ETKİNLİK KOŞTURMACASINDAN BLOGA TARİF KOYAMIYORUM NE ZAMANDIR ELİMDE RESİMLER TARİFLER BİRİKTİ VE HEPSİ SİZİNLE PAYLAŞILMAYI BEKLİYOR.BUGÜNLERDE SEVEREK TÜKETTİĞİM HİNDİ İLE YAPTIĞIM GÜZEL BİR LEZZET İLE SİZLERLEYİM.BU ARADA AKLINIZDA OLSUN HİNDİ TAVUK GİBİ 45 GÜNDE KESİLEMİYOR VE DIŞARIDAN İLAÇ KABUL ETMİYOR O NEDENLE TAVUKTAN DAHA SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR.GELELİM TARİFE
MALZEMELER
1 KİLO HİNDİ SOTE
4-5 ADET TAZE SOĞAN
TUZ , KARABİBER ,PUL BİBER
SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 KASE YOĞURT
2 ORTA BOY HAŞLANMIŞ PATATES
YAPILIŞI
HİNDİ ETİ BİRAZ YAĞ İLE SOTELENİR.ARDINDAN İÇİNE İNCE KIYILMIŞ TAZE SOĞAN EKLENİR.SALÇA VE BAHARATLAR KONUP HARMANLANDIKTAN SONRA YARISINA KADAR SICAK SU KONUP ORTA ATEŞTE AĞIZI KAPALI OLARAK PİŞMEYE BIRAKILIR.
HAŞLANAN PATATES AZ YAĞ EKLENİP PÜRE HALİNE GETİRİLİR VE SERVİS TABAĞINA YAYILIP ÇATALLA ŞEKİL VERİLİR.ÜZERİNE PİŞEN HİNDİ SOTE KONUR.DAHA SONRA BİR KASEDE HAFİFÇE ÇIRPARAK AKIŞKAN HALE GELEN YOĞURT DÖKÜLÜR.SICAK SICAK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER
Ebru'cum ellerine sağlık fotoğra fında çok güzel sevgiler...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık
YanıtlaSilhindiyi bende sağlıklı bulup sık sık yapıyorum
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş