MİNİ , ŞİRİN GÜL POĞAÇALAR AKŞAM YEMEĞİ İÇİN SULU YEMEKTEN SIKILINCA ARADA BÖYLE LEZZETLER DENEMEK İYİ OLUYOR
MALZEMELER
3 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM SU BARDAĞI SU
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 PAKET KURU MAYA
1 YUMURTA SARISI(ÜZERİNE)
YAPILIŞI
ÖNCE UN VE MAYA ARDINDAN DİĞER MALZEMELER EKLENEREK ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR.HAZIRLANAN HAMUR 100 DERECE ISITILMIŞ FIRINA ÜZERİ KAPATILARAK 20 DAKİKA BEKLETİLİP MAYALANDIRILIR.ARDINDAN FIRININ ISISI 180 DERECEYE ALINIR VE HAMUR EL YA DA MERDANE YARDIMIYLA İNCELTİLİP HALKALAR KESİLİR.3 HALKA ALINIR.HER BİRİ DİĞERİNİN ORTASINA KADAR GETİRİLECEK ŞEKİLDE KONUP ELE BASTIRILIP YAYILIR.DAHA SONRA RULO YAPILIP ORTADAN KESİLDİĞİNDE 2 ADET GÜL ELDE EDERİZ.TEPSİYE DİZİP ÜZERİNE HAFİFÇE BASTIRIP YUMURTA SARISI SÜRDÜKTEN SONRA FIRINA KOYUP 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER
Ellerine saglik arkadasim :)
YanıtlaSilne kadar güzel görünüyorlar ellerine sağlık:)
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için teşekkürler sevgiler :)
YanıtlaSilBlogunuza bayildim. Pogacalar nefis!:) Ellerinize saglik...
YanıtlaSilBana da beklerim
cupcakekokulumutfak.blogspot.com
Harika görünüyorlar...
YanıtlaSil