Zaful

27 Nisan 2013 Cumartesi

KURU BÖRÜLCE SALATASI

KURU BÖRÜLCEYİ TAVUK , ET VE BALIK HER TÜRLÜ YEMEĞİN YANINA AYRICA ÇAY SAATLERİNE ÇOK YAKIŞTIRIYORUM.HEM BESLEYİCİ HEM SAĞLIKLI HEM PRATİK BİR BAKLİYAT.HAŞLANMASI ÇOK UZUN SÜRMÜYOR AMA HAŞLARKEN İÇİNE LİMON SIKMANIZI VEYA YARIM LİMON ATMANIZI ÖNERİRİM KARARMASINI ÖNLÜYOR.BÖRÜLCE DİĞER BALİYATLARDAN DAHA HASSAS BUZDOLABINDA SAKLAMAZSANIZ ÇOK ÇABUK KURTLANIYOR.YANİ ALDIĞINZI BÖRÜLCE NORMAL KİLER DOLABINDA KURTLANIRSA BOZUKMU DEMEYİN EN İYİ BÖRÜLCEDE BİLE AYNI DURUMLA KARŞILAŞIRSINIZ.
MALZEMELER
YARIM KİLO KURU BÖRÜLCE
6-7 ADET CHERRY DOMATES
YARIM DEMET DEREOTU
ZEYTİNYAĞI , TUZ ,LİMON SUYU
YAPILIŞI
HAŞLANAN BÖRÜLCELERİN SUYU SÜZÜLDÜKTEN SONRA DİĞER MALZEMELER EKLENİP GÜZELCE HARMANLANIR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

2 yorum:

  1. ellerine sağlık bende çok severim ama haşlamması uzun sürüyor diye çokda yapmadığım bir baklagil bende ankaralı yemek blogundayım etkinliklere katılmak isterim yapabileceğim bir şey varsa da yardımcı olurum

    YanıtlaSil
  2. Bizim memlekette lobik dediğimiz bu bakliyatın çorbasını çok severiz.. salatasını ben de çay saatlerine çok yakıştırıyorum..Ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL