17 Nisan 2013 Çarşamba

İSTİRİDYE MANTARI ÇORBASI

BU ARALAR YENİ KEŞFETTİĞİN İSTİRİDYE MANTARINA TAKMIŞ DURUMDAYIM MANTAR ÇORBASI ÇOK YAPARIM AMA GERÇEKTEN BU SEFER AYRI BİR GÜZEL OLDU.
İSTİRİDYE MANTARINI MERAK EDENLER İÇİN ALLAH'IN BİZE SUNDUĞU BÖYLE BİR GÜZELLİK
GELELİM ÇORBAMIZIN YAPILIŞINA
MALZEMELER
250 GRAM İSTİRİDYE MANTARI
1/2 LİTRE SÜT
1 LİTRE SU
1 SU BARDAĞINA YAKIN UN(BEN YOĞUN SEVİYORUM)
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ
YAPILIŞI
MANTARLAR GÜZELCE YIKANIP KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRANIR.TENCEREYE SIVI YAĞ  VE UNU KOYUP KARIŞTIRDIKTAN SONRA SÜTÜ  ARDINDAN SUYU (HER İKİSİ DE SOĞUK) EKLEYİP ÇIRPICI YARDIMIYLA KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA DOĞRADIĞIMIZ MANTARLAR VE TUZ EKLEYİP PİŞMEYE BIRAKILIR.ARA SIRA ÇIRPICIYLA KARIŞTIRARAK UNUN DİBE ÇÖKMESİ ÖNLENİR.PİŞMEYE YAKIN KIYILMIŞ DEREOTU EKLENİP OCAKTAN ALINIR.
SICAK SICAK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER




2 yorum:

  1. mantar yemiyorum ama görüntüsü güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Ebrucum...
    Mantarlı yemek ve çorbaları çok severim ...
    Tarifin hoşuma gitti bende deniycem en kısa zamanda...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL