İSTİRİDYE MANTARINI İLK OLARAK ÇORBADA DENEDİM GERÇEKTEN HARİKA BİR LEZZET DENEMENİZİ ÖNERİRİM. BEN ET SOTE YANINA KAVURMASINI YAPTIM MUHTEŞEM OLDU APERATİF OLARAKTA TÜKETİLEBİLİR
MALZEMELER
500 GRAM DANA KUŞBAŞI
500 GRAM İSTİRİDYE MANTARI
5-6 DAL TAZE SOĞAN
KURU KIRMIZI BİBER
YARIM DEMET DEREOTU
SIVI YAĞ
TUZ , KARABİBER , PULBİBER
PİLAV İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI TRABZON TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI
1 KASE PİRİNÇ
YETERİ KADAR SU
TUZ
YAPILIŞI
ETLER ÖNCEDEN PİŞİRİLİR.DAHA SONRA TAZE SOĞAN KURU BİBER , TUZ , KARABİBER VE AZ SIVI YAĞ BİRAZ SU EKLENİP AĞZI KAPALI PİŞMEYE BIRAKILIR.DİĞER TENCEREDE YIKAYIP DOĞRADIĞIMIZ İSTİRİDYE MANTARI ÜZERİNE BİRAZ TUZ ATILIR, ÇOK AZ YAĞ EKLENİR PİŞMEYE YAKIN DERE OTLARI KIYILARAK KATILIR.
DAHA ÖNCE TARİFİNİ VERMİŞTİM ŞEHRİYELİ PİLAV EŞLİĞİNDE SERVİS EDİLİR
AFİYET OLSUN SEVGİLER
eline sa[lik aksam yeme[i tamam
YanıtlaSil