100.YAYIN ÇİKOLATA SOSLU MUZLU PASTA


MALZEMELER 
PANDİSPANYA İÇİN 
5 YUMURTA 
5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
10 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KABARTMAZ TOZU
KREMA İÇİN
2,5 SU BARDAĞI SÜT
5 YEMEK KAŞIĞI UN
5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
8 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
SOS İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
1,5 SU BARDAĞI SÜT
İÇİNE 
2 ADET MUZ
YAPILIŞI
KEK İÇİN YUMURTA BEYAZI KREM ŞANTİ GİBİ KREMA HALİNE GETİRİLİP ŞEKERLE RENGİ BEYAZA YAKLAŞANA KADAR ÇIRPILAN YUMURTA SARILARI İLE BİR ARAYA GETİRİLİR.DİĞER KEK MALZEMELERİ EKLENEREK KAŞIKLA KARIŞTIRILIR(MİKSER KULLANMAYIN)YAĞLI KAĞIT SERİLİ KALIBA DÖKÜLÜP 20 DAKİKA 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.
KREMA İÇİN SÜT VE DİĞER MALZEMELER MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİLİP OCAKTAN ALINIR.
FIRINDAN ÇIKAN KEK UZUN BİR BIÇAK YARDIMIYLA İKİYE KESİLİR.İLK KAT SERVİS TABAĞINA KONUR.ÜZERİNE BİR YEMEK KAŞIĞI SÜT GEZDİRİLİP KREMA BOLCA SÜRÜLÜR. DİLİMLEDİĞİMİZ MUZLAR KONULUR.TEKRAR BİR MİKTAR KREMA SÜRÜLÜP İKİNCİ KAT KEK KAPATILIR.KALAN KREMA KEKE SÜRÜLÜR.SON OLARAK ÇİKOLATA SOS İLE TÜM PASTA KAPLANIR.HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLENİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Yorumlar

  1. Daha nice yayınlara olsun inşallah. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nice nice yayınların olsun.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler