17 Mart 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KURU BÖRÜLCE (KARNIKARA )SALATASI

BALIK , ET VE TAVUK YEMEKLERİ YANINA BAKLİYAT SALATALARI YAPMAYI SEVERİM. HEM BAKLİYATLARI BÖYLE TÜKETMEYİ DAHA ÇOK SEVİYORUM HEM DE LEZZETLİ OLUYOR. GEÇENLERDE BALIK YEMEĞİ YANINA YEŞİL SALATA YERİNE DAHA ÇOK EGE VE AKDENİZ YÖRESİNDE BİLİNEN BÖRÜLCE SALATASI YAPMAYA KARAR VERDİM.BU BAKLİYATI TAZE OLARAK YAZ AYLARINDA BULMAK MÜMKÜN ANCAK ANKARADA ÇOK BİLEN OLMADIĞINDAN FASÜLYE OLARAK SATIYOR PEK ÇOK YER , AYRICA BAZI YERLERDE KARNI KARA OLARAK ADLANDIRILIYOR.GELELİM YAPILIŞINA ÖYLE KURU FASÜLYE NOHUT GİBİ GECEDEN ISLATMANIZA FALAN GEREK YOK.GELELİM YAPILIŞINA;
MALZEMELER
YARIM KİLO KURU BÖRÜLCE
1 KÜÇÜK DEMET SEMİZ OTU
4-5 DAL TAZE SOĞAN
1 KÜÇÜK KASE DOĞRANMIŞ MOR LAHANA
ZEYTİNYAĞI
TUZ , SUMAK

YAPILIŞI
YIKAYIP TENCEREYE ALDIĞIMIZ BÖRÜLCELERİN ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜP HAŞLIYORUZ(!!!HAŞLARKEN SUYUNA YARIM LİMON KOYARSANIZ KARARMASINI ÖNLERSİNİZ!!!).SUYUNU SÜZÜP SALATA KABIMIZA ALIYORUZ ÜZERİNE AYIKLAYIP SİRKELİ SUDA BEKLETTİĞİMİZ SEMİZ OTLARINI YIKAYIP ÇOK BÖLMEDEN HATTA ELİMİZLE KOPARIP EKLİYORUZ. KÜÇÜK DOĞRANMIŞ TAZE SOĞANI , MOR LAHANAYI KOYUP GÜZELCE HARMANLIYORUZ. ARDINDAN TUZ  VE ZEYTİNYAĞI DÖKÜYORUZ.BEN SALATALARDA SUMAK LEZZETİNİ SEVİYORUM O NEDENLE AZ MİKTARDA SUMAK EKLEYİP TÜM MALZEMELERİ GÜZELCE HARMANLIYORUZ.SALATA TABAĞIMIZDA SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL