MALZEMELER
1 KÜÇÜK SU BARDAĞI İRMİK
YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PAKET KABARTMA TOZU-1 PAKET VANİLYA
2 YUMURTA
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ALDIĞINDA UN
ŞERBET İÇİN
3 SU BARDAĞI SU
3 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI
UN HARİÇ TÜM MALZEMELER İYİCE HARMANLANDIKTAN SONRA ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR LANA KADAR UN EKLENİP YOĞURULUR.KÜÇÜK TOPLAR ŞEKLİNDE ŞEKİL VERİLEREK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.190 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
DİĞER TARAFTA ŞEKER VE SU KAYNATILIR , KAYNAYINCA LİMON SUYU EKLENİP 5 DAKİKA DAHA KAYNATILIP OCAKTAN ALINIR.FIRINDAN ÇIKAN TATLI ÜZERİNE DÖKÜLÜR.(TATLI-SICAK, ŞERBET-SICAK)
İSTENİRSE ÜZERİNE FINDIK , FISTIK, HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER
NOT: ŞERBETİ KOLAY ÇEKMESİ İÇİN FIRINI ÇALIŞTIRMADAN FIRININ İÇİNE KOYARSANIZ , FIRININ ISISIYLA DAHA KOLAY ÇEKECEKTİR.
Günaydın canım..Sabah daha kahvaltı yapmamışken bu kadar lezzetli bir tatlı verilirmi. Akşama tatlı yapmak farz oldu.. Afiyetler olsun.. izmirdenlezzetlerden Sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık :) İçinde irmik kullanılan şerbetli tatlılar nefis olur, ağızda dağılır.
YanıtlaSilBu tarifin içinde hindistan cevizi varsa tadı mükemmel demektir...
YanıtlaSilEllerine sağlık top tatlın harika olmuş...
Sevgilerimle...
güzel yorumlarınıza ayrı ayrı teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Ebrucum çok çok güzel bir tatlı:))sevgiler..
YanıtlaSilTarifleri değiştirip yeni bir tat ortaya çıkartmak ne güzel :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım tatlıya asla hayır diyemem elle
YanıtlaSilrine sağlık,sevgiler...
çok çok güzel olmuşlar top top :) ellerine sağlık
YanıtlaSil