Zaful

8 Mart 2013 Cuma

ŞEHRİYE ÇORBASI

TÜRK MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİNDENDİR ŞEHRİYE ÇORBASI KİMİ ZAMAN TAVUKLU KİMİ ZAMAN KIYMALI YAPARIZ BEN YAZIN MİNİK DOĞRANMIŞ HALDE KURUTTUĞUM ETLİ KIRMIZI BİBER İLE YAPTIM.ETLİ KIRMIZI BİBERİN HARİKA BİR AROMASI VAR VE HER ŞEYE YAKIŞIYOR.HEM YAPILIŞI ÇOK BASİT HEM DE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE İÇİMİZİ ISITACAK BU GÜZEL ÇORBA İÇİN 
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY BARDAĞI DOLUSU KURU BİBER
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
SIVI YAĞ

YAPILIŞI
TENCEREYE SIVI YAĞ VE SALÇAYI KOYUP BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA 2 LİTREYE YAKIN SU EKLİYORUZ.BİBERLERİ VE BAHARATLARIDA EKLEYİP KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ.KAYNADIKTAN SONRA ŞEHRİYELERİ EKLEYİP 5-10 DAKİKA DAHA PİŞİRİP OCAKTAN ALIYORUZ.
SICAK SICAK SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER


1 yorum:

  1. çorbalar en sevdiğim yapmakdan en çok hoşlandım yemekler:)güzel bir tarif sevgiler

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL